Serbia

PONIŽAVANJE PORODICE ŽRTVE KORONE U SARAJEVU: Bolnica izgubila lične stvari, ali šok je usledio kada su vratili novčanik (VIDEO)

Alija Gušević je preminuo 20. oktobra. I kao da njegovim najbližim nije dovoljan poraz gubitak oca, usledila je prava drama sa preuzimanjem ličnih stvari koje su ostale u bolnici.

Kerim Gušević je ispričao za "Avaz" da je porodici pri preuzimanju stvari u prosekturi KJKP "Pokop" uručeno samo nekoliko ličnih stvari, dok među njima nije bilo dokumenata.

"Na pitanje gde je ostatak ličnih stvari, između ostalog i novčanik sa dokumentima, odgovorili su da ne znaju i da će potražiti. Od nas su uzeli kontakt telefon i rekli da će se javiti. Niko se nije javio u roku od 24 sata", kaže Kerim Gušević sin preminulog Alije.

Kada je ponovo nazvao na Podhrastove rekli su mu da lične stvari nisu pronađene.

"Rekao sam im da imaju 24 sata da pronađu stvari te da ću, ako ih ne pronađu, pozvati policiju i prijaviti otuđenje ličnih stvari i dokumenata uz napomenu da ne može prijaviti smrt oca bez lične karte. Dvadeset minuta nakon toga pozvali su nas i rekli da su sve stvari pronađene. O poniženju pri preuzimanju stvari video pokazuje dovoljno", kaže ogorčeno Gušević.

A onda su ustanovili da u novčaniku nedostaje 20 maraka.

"Sve lične stvari i dokumenti su vraćene osim 20 KM koje je umrli imao u novčaniku. Uz stvari umrlog stavljena je i deka koja nije pripadala mom ocu, a koju smo vratili", kazao je na kraju Kerim Gušević uz reči da se ovakvo poniženje više nikome ne dogodi.

Kurir.rs/Avaz.ba

NE PROPUSTITE

Football news:

The same goal Monday in the Euro 1960 final: did not see the ball fly into the net, and says that he had no right not to score
Monday's last name appeared by accident - because of a drunk person. He entered the day of the week in the documents
Messi is the only one in the top 5 European leagues not to score after 10 + shots in a championship game this season
Lampard on 3-1 with Leeds: I'm absolutely thrilled. On another day we could have scored 5-6
Koeman on 1:2 with Cadiz: the Mood was not too good. Lost because of an error
Mbappe scored his 100th goal for PSG and shares 4th place in the club's goalscoring list
As a child, Monday played with stockings with straw or cans of stew. And he told my mother that he goes to tennis