Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Председник Вучић на РТС-у: Прогласили смо дан жалости због свих убијених лица

Председник Александар Вучић рекао је у емисији Око интервју на РТС-у да је Србија прогласила Дан жалости због свих убијених лица у Бањској - и због убијених Срба и због убијеног косовског полицајца.

Шта се заиста десило у ноћи између суботе и недеље у Бањској, какве ће да буду последице, унутрашње и спољнополитичке, и оно најбитније, како заштитити Србе на Косову, шта Србија мора да уради да им гарантује сигурност – теме су емисије Око интервју о којима говори председник Александар Вучић.

Председник Вучић је говорећи о изјави Едија Раме рекао да Србија обележава данас Дан жалости због трагичних догађаја на КиМ, због смрти свих људи.

- Србија је одредила Дан жалости због трагичних догађаја на КиМ, због смрти свих људи. Из угла Устава Републике Србије сви су држављани наше земље. Србија има Дан жалости и због тројице убијених Срба и због убијеног полицајца. То је цивилизацијска, озбиљна и одговорна одлука. Еди Рама није говорио истину. Истина је да су српске општине на северу КиМ прогласиле Дан жалости због убијених Срба. Ми смо прогласили дан жалости због свих догађања и свих убијених лица. Није први пут да Рама не говори истину - рекао је Вучић.

Како је рекао, вечерас има много више података него на дан дешавања у Бањској.