Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Преговори о црногорској влади на слепом колосеку

Ни после повратка црногорског председника Јакова Милатовића из Америке, ни састанак с мандатаром Милојком Спајићем, нису донели нове информације о формирању нове владе Црна Горе.

Из Покрета Европа тврде да тај процес није лак због унутрашњих и спољашњих опструкција.

„Састанак Милатовића и Спајића показао је оно што сви знамо, а то је да је процес састављања владе на начин на који га је водио мандатар ушао у слепи колосек из којег нема излаза. Показало се да влада у формату који заговара мандатар, у којем би тас на ваги биле партије које су биле деценијски сарадници ДПС-а, да таква влада нема подршку у парламенту и да се не може саставити”, изјавила је посланица коалиције ЗБЦГ Симонида Кордић за ТВЦГ.

Милатовић је у више наврата рекао да је за њега неприхватљиво да било који политички субјект, па ни коалиција за будућност Црне Горе може унапред бити искључен из учешћа у Влади.

Кордић каже да је та изјава важна и поручује да будућа влада треба да одржава народну вољу већине од 30. августа 2020. Кордић истиче да ће таква већина обезбедити неопходну стабилност владе.

“Ја се надам да ће мандатар увидети оно што су реалности, да ће се вратити на основне демократске постулате на којима почивају европске вредности, на које се и он позива и да ће се вратити на позиције које су детерминисане народном вољом, односно вољом грађана те да ће се вратити на позиције од којих смо кренули и да састави владу која ће имати широку подршку и у којој пресудну улогу неће имати оне партије које су биле сарадници бившег режима, јер таква влада не може спровести реформе, не може бити стабилна и нема довољну већину да буде изгласана”, закључила је Кордић.