logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Prekida se sklapanje Fijata 500L: Radnici na plaćenom odsustvu do kolektivnog godišnjeg odmora

Kragujevac -- Tokom sledeće sedmice proizvodnja "500L" mogla bi da bude završena, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA Srbija.

Foto: Depositphotos/sliper84

Foto: Depositphotos/sliper84

Naime, prema tvrdnjama iz sindikata, zaposleni bi mogli da budu upućeni na plaćeno odsustvo sve do početka letnjeg kolektivnog godišnjeg odmora od 29. jula do 19. avgusta.

U sindikatu kažu da je informacija o terminu letnjeg kolektivnog godišnjeg odmora zvanično potvrđena, dok je ona o odlasku na plaćeno odsustvo tokom naredne sedmice "nezvanična" i o tome se "samo priča".

Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija Zoran Marković rekao je da će radnici sigurno raditi u ponedeljak i utorak, kao i da je proizvodnja tokom radnih dana po 208 vozila u svakoj od dve smene, odnosno ukupno 416.

On je dodao da, na osnovu "nekih priča", postoji mogućnost da naredne sedmice zaposleni budu obavešteni i o odlasku na plaćeno odsustvo sve do početka kolektivnog letnjeg odmora 29. jula.

Marković je podsetio da je Vlada Srbije kompaniji FCA odobrila mogućnost za dodatne dane plaćenog odsustva do kraja ove godine, ukupno 132 dana.

Time je broj dana plaćenog odsustva povećan za još 87, pored zakonom dozvoljenih 45 dana u godini.

Marković je rekao da će jedan broj radnika dane odmora verovatno koristiti za obavljanje sezonskih poslova.

Beograd -- Novoizgrađena saobraćajnica povezuje Klinički centar Srbije sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod Hitne pomoći.

Pančevo -- Fabrika Utva u Pančevu posle više od 30 godina samostalno pravi avione, "Sovu" za domaće i inostrano tržište i modifikovanu Utvu 75 za Arape.

Beograd -- Dolazak francuskog predsednika u Beograd istakao je i činjenicu da robna razmena dve zemlje od 2013. raste po stopi većoj od sedam odsto.

Beograd -- Početkom meseca u Beogradu je održan sastanak Mešovitog komiteta za raspodelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ.

Beograd -- U Srbiji se trenutno modernizuje i popravlja ukupno 402,5 kilometara pruge.

Niš -- Uz subvencije države od pet miliona evra godišnje, "Air Serbia" će leteti iz Niša ka 12 evropskih gradova.

Pančevo -- Nemačka kompanija "ZF" oživela je poslovnu klimu u Pančevu.

Beograd -- Svi koji imaju ugrađen TNG (auto-plin) uređaj u vozilu, moraju da imaju važeći atest.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO