POKRIVALICA POLICIJA srpska policija uviđaj 07 foto S Krstic Foto: S. Krstić / RAS Srbija

Niška policija po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv devetnaestogodišnjeg vozača iz Trupala zbog sumnje da je 9. februara u večernjim satima automobilom udario jednog šesnaestogodišnjaka i nakon toga pobegao.

Maloletnik je zadobio teške telesne povrede a policija je operativnim radom identifikovala i pronašla vozača, protiv koga će u redovnom postupku biti podneta prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kako „Blic“ saznaje, nezgoda se desila na Čamurlijskom putu gde su četvorica maloletnika stopirala vraćajući se sa utakmice u Nišu.

- Oni su došli u Niš da gledaju rukometnu utakmicu između Železničara i Crvene Zvezde pa su nakon meča krenuli vozom za Jagodinu. Međutim, kako nisu imali karte morali su da izađu iz voza pa su odlučili da nastave put auto-stopom, jer nisu imali novac. Dok su pokušali da zaustave neko vozilo koje bi ih povezlo, oko 20.30 časova, naleteo je deventaestogdišnji vozač kod skretanja za Trupale i povredio jednog od njih. Povređeni mladić ima prelom potkolenice i zbrinut je u KC Niš - kaže naš izvor.

U niškom Kliničkom centru kažu da je nakon ukazivanja pomoći mladić otpušten na kućno lečenje na lični zahtev.

-Pacijent je primljen na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju KC Niš i odmah nakon prijema urađena je kompletna dijagnostika, prilikom koje je utvrđeno da postoji prelom leve potkolenice, nakon čega je urađena gipsana mobilizacija. Posle toga je pacijent pregledan i od strane ORL specijaliste, zbog povrede nosa. Nakon zbrinjavanja, na lični zahtev majke, koja je bila u pratnji pacijenta, pacijent otpušten na kućno lečenje, kažu u KC Niš.