Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Први резултати пописа у Црној Гори могу се очекивати 30 дана након 15. новембра

Први подаци о броју становника, домаћинстава и станова након пописа становништва у Црној Гори, који ће трајати од 1. до 15. новембра, могу се очекивати након 30 дана. „Прелиминарне резултате пописа, по насељима, јединицама локалне самоуправе и за територију Црне Горе о броју становника, домаћинстава и станова и других настањених просторија Управа за статистику ће објавити у року од 30 дана од дана завршетка пописа”, речено је подгоричким Вијестима из Монстата.

Статистички подаци се сматрају прелиминарним (подложни су променама током статистичке обраде података) све док су предмет редовних ревизија. „Коначне резултате Управа за статистику ће објавити према Годишњем плану званичне статистике и Календару објављивања статистичких података”, навели су из Монстата.

Обрада података ће, кажу, почети одмах након 15. новембра. Званичног рока од 90 дана за податке о националној и верској припадности нема, а он би падао на 15. фебруар. Међутим, како се у том периоду налазе и новогодишњи и божићни празници, тешко да ће Монстат достићи претходни рекорд па би најближи могући период за њихово објављивање могао бити март, пишу Вијести. Иначе, пописом ће бити обухваћени и станци са привременим боравком у Црној Гори, којих према незваничним подацима МУП-а сада има око 80 хиљада, усед великог броја долазака грађана Турске, Украјине и Русије због политичких и ратних криза у тим државама, навели су из Монстата.