Serbia

Pupovac u Uzdolju na komemoraciji Srbima ubijenim nakon Oluje

Veće srpske nacionalne manjine opštine Biskupija organizovalo je u Uzdolju komemoraciju civilnim žrtvama hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja" 1995.

Foto: B92, arhiva

Foto: B92, arhiva

Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milorad Pupovac poručio je da će i narednih dana na mnogim mestima na širem području Knina i Dalmacije biti održane komemoracije nevinim civilnim žrtvama, s ciljem da se one ne zaborave, da zločini budu osuđeni i da se gradi mir između Hrvata i Srba.

"Svako ko misli da država može biti opravdanje za ovakve zločine, teško greši. Još više greši onaj ko misli da se mir u zemlji može graditi ako se zanemaruju ovakva stradanja i ako se ne pokaže empatija", rekao je Pupovac, prenosi portal Index pozivajući se na TV N1.

On je rekao da je potrebna osuda tog zločina, kao i da oni kojima je to posao utvrde ko ga je učinio.

"Okupljaćemo se s još jednim ciljem - da stradali ne budu povod za mržnju, za bilo koju lošu misao o ljudima koji to nisu zaslužili. Okupljaćemo se u najboljoj veri da ćemo poštujući stradanje kroz koje su prošli naši sunarodnjaci Hrvati i sunarodnjaci Srbi stvoriti društvo mira, društvo u kojem ćemo zatvoriti ratnu knjigu, društvo u kojem će ljudi živeti u miru i moći se okrenuti budućnosti", poručio je Pupovac na komemoraciji.

Football news:

Liverpool will buy Jota for 41 million pounds. Wolverhampton will pay up to 13.5 million for Hoover
8 is Bavaria's favorite number. Now she beat Schalke: Gnabry scored a hat-trick, Sane scored 1+2, Lewandowski came up with an assist by rabona
Liverpool agreed a 5-year contract with Jota. The transfer amount could be 43 million euros
I left everything and went to the other side of the world for my favorite team. The heartwarming story of a Norwegian fan in love with Santos
Lewandowski scored in the 1st round of the Bundesliga in 7 seasons and repeated the championship record
Gnabry scored a hat-trick against Schalke
Lewandowski scored for Schalke in their 10th Bundesliga game in a row. This is a League record