Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Радоичић у писму: Никога нисам обавестио о уласку на КиМ 24. септембра

Адвокат Милана Радоичића, Горан Петронијевић, прочитао је писмо свог клијента на конференцији за медије, а у којем се наводи да о свом доласку на север КиМ 24. септембра није обавестио никога, укључујући и Београд. Навео је и да његов повратак на север КиМ нема везе са његовим ангажманом у Српској листи и да је зато поднео оставку на место потпредседника, написао је Радоичић у писму.

Милан Радоичић је у писму навео да је са сународницима 24. 9. дошао на север КиМ са намером да охрабри српски народ у пружању отпора Куртијевом режиму и "оствари сан о слободи српског народа“.

Навео је да је лично обавио све припреме и да то нема везе са његовим ранијим политичким ангажманом.

О овоме нисам обавестио никога, ни Београд ни политичко руководство на КиМ јер смо имали различите ставове о пружању отпора, наводи се у писму које је прочитао Горан Петронијевић.

"У више наврата смо се повлачили без резултата јер нам је речено да ћемо допринети деескалацији и да ће нам помоћи међународна заједница. Друга страна је то схватила као слабост“, навео је Радоичић додавши да је онда постепено окупиран север КиМ хапшењем и пребијањем Срба, а да методе отпора нису дале резултате већ ојачавале Куртијев режим.

“Српски народ се прогања са жељом да се КИМ очисти и зато смо били принуђени да делујемо и скренемо пажњу да овакав Куртијев терор нећемо трпети“, пише у писму.

Тврди да је до страдања полицајца дошло случајно. Страдала су наша тројица другара, њихова жртва неће бити заборављена, навео је Радоичић истакавши да “нису терористи него борци за слободу“.

Навео је и да његов повратак на север КиМ нема везе са његовим ангажманом у Српској листи и да је зато дао оставку на место потпредседника Српске листе.

“Спреман сам да се одазовем позиву надлежних органа“, пише у писму Милана Радоичића.