This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Radojičić za RTS: Kliničke slike kod zaražene dece su daleko teže nego ranije

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda i nekadašnji direktor Tiršove klinike, izjavio je za Rdadio-televiziju Srbije kako ga brinu podaci o broju dece obolele od kovida 19, jer su kliničke slike kod njih daleko teže nego ranije.

Prema njegvim rečima, pred nama su dve mogućnosti – ili da se razbolimo i da imamo laku ili tešku kliničku sliku ili da se vakcinišemo.

„Ako imamo tešku kliničku sliku imaćemo sigurno posledice, a ako imamo laku kliničku sliku možda ćemo imati posledice. A druga varijanta je da se vakcinišemo. Na kraju ćemo svi na jedan ili drugi način imati kontakt sa virusom, tu nema dileme, samo je pitanje svesti i momenata kada i kako ćemo to da uradimo“, istakao je gost Dnevnika 1.

Podsetio je da je do sada prvom dozom u Beogradu vakcinisano oko 59 odsto građana, drugom dozom skoro 57 odsto.

Radojičić je rekao da se trađi najbolje i najracionalnije rešenje za kovid propusnice.

„Kada razmišljamo o tome imamo dva ekstrema – jedna je da bude obavezna vakcinacija za sve ili za određene grupe, a na drugom kraju tog spektra, kako ga ja vidim, jesu kovid propusnice. Ja mislim da su kovid propusnice u ovoj situaciji nešto bolja rešenja. Što se mene tiče ja sam bliži tome da treba uvesti neku formu kovid propusnica“, navodi gradonačelnik.

Na pitanje da li će biti uvedene odgovara da  o tome ne odlučuje samo on.

„Mi kao društvo tražimo najracionalnije i najbolje rešenje u datim okolnostima. Ja verujem da će se u datom trenutku i to verujem u optimalnom uvesti kovid propusnice“, kazao je Radojičić.