Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Румунија известила о могућем руском упаду у ваздушни простор

БУКУРЕШТ – Румунска војска идентификовала је током ноћи могући неовлашћени продор у ваздушни простор Румуније, када су руске снаге извеле нову серију напада на неке циљеве у Украјини, саопштило је Министарство националне одбране, преноси Танјуг.

Према саопштењу министарства, у ноћи између 29. и 30. септембра, након откривања група дронова које су кренуле ка украјинској територији, у близини румунске границе, упозорени су становници опшина Тулцеа и Галати.

„Систем радарске контроле указао је на могући неовлашћени улазак у национални ваздушни простор уз сигнал који је детектован на рути према општини Галати”, додаје се у саопштењу.

Министарство одбране је саопштило и да до овог тренутка нису идентификовани објекти који су пали из ваздушног простора на државну територију, а да ће се потрага наставити данас.

У 01:41 сати проглашен је престанак мера узбуњивања у свим захваћеним подручјима, а министарство је извештавало НАТО савезнике у реалном времену о ситуацијама изазваним овим нападима, наводи се у саопштењу.

Румунско министарство је саопштило и да ако се упад дрона потврди и идентификује, то би био четврти такав инцидент.