Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Руском новинару оставили свињску главу пред вратима

Колумнисту РИА Новости Тимофеју Сергејцеву бацили су свињску главу испод врата, саопштила је прес-служба.

„Јуче увече колумнисти РИА Новости Тимофеју Сергејцеву бацили су свињску главу испод врата. Поново су неки појединци недорасли својој вољеној САД. Ту је коњска глава и сицилијанска мафија. Али овде су, као и увек, само свиње“, саопштила је прес служба.

Извор у агенцијама за провођење закона појаснио је за РИА Новости да је Сергејцев 26. септембра испод врата свог стана пронашао свињску главу у црној торби, а полицајци који су стигли на лице места су је однели.

Политикологу су раније непознате особе више пута претиле телефоном и слале писма. Саговорник агенције је нагласио да органи реда спроводе истрагу.

Убрзо је војни експерт Константин Сивков пријавио сличан случај РИА Новостима . Он је 19. септембра испод врата свог стана пронашао свињску главу, након чега су га непознате особе позвале и захтевале да одустане од подршке акцији Владимира Путина и специјалне операције.

- Било је претњи. Дословно је речено: „Имамо дуге руке и сваког тренутка можемо да вас убијемо и ништа нам због тога неће бити", додао је Сивков.

Доктор војних наука је појаснио да је одмах након инцидента контактирао агенције за провођење закона, али није давао изјаве за јавност. Сивков је одбио да коментарише ток истраге, позивајући се на тајност истраге.