Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Са америчким искуством на европско доказивање

Презиме Симоновић је дубоко укорењено у историји Црвене звезде. Од чувеног Дуција, преко Марка који је прошлог лета окачио патике о клин, па до његовог имењака, који је минулог лета из НБА и дреса Булса стигао на Мали Калемегдан. Већ први поглед на младог аса, који је домаћој јавности одлично познат из дреса Меге, види се траг рада у најјачој светској лиги. Не само по маси, снази, већ и по начину на који се односи према представницима седме силе који су га окружили на „медија дану" Црвене звезде.

Стрпљиво, са осмехом, свима је излазио у сусрет и одговарао на питања, иако су се нека више пута понављала. Као на пример, какви су му први утисци у црвено-белом дресу, који је задужио пошто је са репрезентацијом Црне Горе завршио учешће на протеклом Светском првенству.

– Чим сам се вратио из Америке, одмах сам отишао на припреме државног тима. Након Мундобаскета одморио сам се пар дана и прикључио Звезди и срећан сам и задовољан како се све одвија. Доста је нових лица, практично нови тим и сви једва чекамо да кренемо са утакмицама, поготово се радујем мечевима у Београду, пред нашим навијачима - рекао је Симоновић на почетку разговора.

С обзиром на речено, као и на податак да је био актер Летње лиге где је имао велике минуте и значајну улогу у тиму, лако је наслутити да је млади ас, у одличној форми. То је и потврдио.

– Дошао сам спреман! Имао сам тај кратки одмор после Светског, баш ми је пријао, тако да када сам се прикључио, одмах сам кренуо да радим пуним темпом, као да сам све време ту. Задовољан сам како се ствари одвијају. За две године у НБА сам стварно много радио на себи и верујем да ћу то сада овде и показати.

На брзину уклапања, сигурно утиче и што је дошао у добро познато окружење које је одлично упознао за две године у Меги.

– Фактички сам дошао кући, али са богатим искуством. Боравак у Америци ми је много значио и доста сам напредовао, поготово на том физичком аспекту. Долазим спреман, мотивисан и са огромном жељом, да се на најбољи могући начин представим навијачима Црвене звезде. Оно што је сигурно, увек ћу се трудити и да идем преко реалног максимума, као и да сваки меч одиграм на најбољи могући начин.

Одсуства због Мундобаскета, па и ситне повреде условили су да Црвена звезда практично цео припремни период одради некомплетна. Па и поред девет утакмица и три турнира, тешко је стећи неку слику, ко шта покрива. А, када се зна да Симоновић може да покрива две позиције, као и да је то радио током каријере, логично се наметнуло питање, где га види Душко Ивановић.

– За сада, само на четворци, па ћемо видети - као из топа је рекао.

Из реченог, јасно је да ће се и у црвеном-белом дресу, као и у Меги, Симоновић често извлачити за шут за три, а самим тим и знатно ширити одбрану.

– Задаци које сам добио, то и подразумевају. Искрен да будем, брзо сам се уклопио и баш су ми легли захтеви које је тренер Ивановић поставио испред мене. Као и свима, требаће времена да се похватају све ствари и да све то легне, али надам се да ће све бити како треба и да ће сви дати максимум. А, онда сигурно не треба да страхујемо за резултат.

За Душка Ивановића кажу да је веома строг и захтеван, али Симоновић у томе не види ниједан проблем, напротив.

– Свако ко жели да се професионално бави спортом мора да тренира и да све своје активности подреди томе. Без таквог става и поставке ствари, не може ништа добро да се очекује. Тренирати се мора.

Са ставом који је изнео, Симоновић нема проблем ни са жестоком конкуренцијом коју има, у, како многи кажу, никада јачем тиму Црвене звезде.

– Када сам био те две године у Меги, Црвена звезда је освајала АБА лигу и имала веома јаке екипе. Не знам и не могу да проценим да ли је ово најјачи тим у историји, али сигурно да ми је велика част што сам део ове екипе и што ћемо имати тако велику подршку навијача.

За нешто више од две седмице, тачније 15. октобра, Симоновић ће напунити 24 године, па је самим тим јасно да је међу најмлађим у екипи, препуној прекаљених асова. А, то са собом вуче и привилегију свакодневног скупљања драгоцених савета и лекција.

– Сви су ме сјајно дочекали и сви момци су стварно феноменални. Али, искрен да будем, када сам видео да је Милош Теодосић потписао, рекао сам вау. Одрастао сам гледајући његове мечеве и стварно сам био одушевљен сазнањем да ћемо делити терен. Он је стварно феноменалан тип, жели да помогне свима и веома се радујем тој сарадњи - за крај је рекао крилни центар црвено-белих. А. Т. Време као савезник

Причајући о урађеном током лета, Душко Ивановић је истакао да су потписани добри играчи, али да сада треба направити добар тим, који уз таленат у нападу, мора да има и завидан ниво одбране. Надовезујући се на ту констатацију, млади ас каже:

– Доста је нових лица, а сигурно нико није ту случајно. Ради се о врхунским играчима и сада је до нас да се уиграмо, што боље спремимо и наравно све време растемо као тим. За сада све иде како треба, време је наш савезник. Шок и одушевљење

Број продатих сезонских улазница и „хајп" који се створио око Црвене звезде, гарантује да ће Арена на сваком мечу бити крцата. А, то је нешто што из сваког играча извлачи максимум.

– За број продатих сезонских смо сазнали када смо били на Кипру и сви смо били у шоку и одушевљени. Толико интересовање свакако прија, али и обавезује. Сада је на нама, да на свакој утакмици, вратимо то на прави начин - каже Симоновић.