Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Сантрач уместо Филиповића

Као што је „Спортски журнал” пре недељу дана ексклузивно најавио, Дејан Филиповић биће данас смењен са места председника Судијске комисије ФСС. Одбор за хитна питања наше куће фудбала именоваће данас Дејана Сантрача на функцију руководиоца органа делилаца правде.

Учестале оптужбе на Филиповића, уз то и многобројне грешке судија, евидентиране и санкционисане од Судијске комисије, утицале су да челници ФСС одлуче да посегну за променом. Први је Филиповићеву смену тражио Партизан, после првог кола и утакмице са ТСЦ-ом у Бачкој Тополи. Убрзо се придружила и Црвена звезда, као и Раднички из Ниша.

Црвено-бели су посебно били кивни због делегирања Срђана Јовановића, нашег најбољег интернационалца за судију 171. вечитог дербија. Одлагање комплетног деветог кола због дана жалости утицало је да утихну приче о арбитру највеће домаће фудбалске светковине, али је одлука о смени Филиповића донета раније.

Филиповић је ових дана формирао и листу међународних судија за 2024. годину и она би требало да буде усвојена на данашњој седници Одбора за хитна питања ФСС.

Дејан Сантрач је на почетку мандата ове судијске комисије 2021. био члан, али се повукао после седам месеци. Сад ће добити прилику да буде на њеном челу. По завршетку судијске каријере рођени Павлишанин обављао је у панчевачком Железничару, вршцу и Смедереву, актуелни је заменик градоначелника Вршца.

Ненад Ђокић остаће члан комисије, док са Филиповићем вероватно одлази и Марко Поповић.

Уз председника Драгана Џајића Одбор за хитна питања ФСС чине потпредседници Бранислав Недимовић, Јанош Жембери, Сандра Сремчевић и Бранко Зечевић.