Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

СЛ: Куртијев режим користи трагичне догађаје из Бањске за антисрпско деловање

Српска листа саопштила је да су данас у раним јутарњим часовима приштинске специјалне јединице које су илегално присутне на северу КиМ брутално упале у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици и том приликом уз прекомерну силу и бруталност демолирале неке од просторија, онемогућили рад здравственим радницима и застрашивале пацијенте који су на стационарном лечењу у тој установи.

Паралелно са овим упадом, брутални упад је извршен и у више приватних објеката на северу Косова и Метохије, а податке о тим упадима и даље прикупљамо, наводи Српска листа.

Приликом ове бруталне акције Куртијевих специјалаца био је блокиран и пут који води ка вртићу, односно предшколској установи “Даница Јарамаз” и основној школи “Свети Сава”.

Наставници и васпитачи нису могли да дођу до својих радних места, деца су била престрављена, а забринути родитељи нису смели да децу одведу на боравак у вртић, односно на наставу.

Очигледно да Куртијев режим трагичне догађаје из Бањске сада користи да оправда сво антисрпско деловање на Косову и Метохији, као и да настави са даљим малтретирањем наших грађана, истиче Српска листа и наводи да су припадници Еулекса све ове бруталне упаде пратили са удаљености од више десетина метара, апсолутно незаинтересовани да спрече малтретирање српског народа или да се активно укључе и спрече противзаконито деловање Куртијевих слецијалаца. 

Додаје се да припадника КФОР-а није било на видику приликом овог нецивилизацијског понашања.

- Остаје нам да позовемо грађане да у овим лудим временима сачувају присебност и буду уз своју децу, у нади да ће једном и на овим просторима завладати мир, те да ће и Срби моћи да живе нормалним животом, да се лече без да их препадају до зуба наоружани специјалци или да их исти не малтретирају на путу до вртића и школе. Овом приликом одајемо признање здравственим радницима, васпитачима и наставницима који су храбро стали у заштиту права својих пацијената односно деце, наведено је у саопштењу Српске листе.