logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Slučaj "Reket": Bokiju 13 još 30 dana pritvora; Sobranje sutra o razrešenju Janeve

Šoumen Bojan Jovanovki Boki 13 i biznismen Zoran Mileski osumjičeni u aferi "Reket" u S. Makedoniji za iznudu 1,5 miliona evra dobili su novih 30 dana pritvora.

Ilustracija: EPA/ Georgi Licovski

Ilustracija: EPA/ Georgi Licovski

Osnovni krivični sud u Skoplju danas je po drugi put produžio pritvor osumnjičenima u aferi "Reket", u kojoj je osumnjičena i šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

Jovanovski i Mileski su u istražnom pritvoru u Skoplju od 15. jula ove godine. Oni su osumnjičeni za iznudu i pranje novca.

Šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva je pritvorena 21. avgusta kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju u Skoplju proširio istragu u aferi "Reket". Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja, nakon što je italijanski list La Verita objavio prisluškivane razgovore u kojima se čuje i njen glas.

U razgovoru objavljenom na portalu La Veritas između osumnjičenog Bojana Jovanovskog - Boki 13 i oštečenog Jordana Kamčevog, od koga su iznuđeni 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, čuje se glas Katice Janeve koja se obraća Kamčevu, rekavši da ne brine i da će sve biti ok.

U makedonskom Sobranju u subotu će se glasati o predlogu za razrešenje šefice Specijalnog tužilaštva Katice Janeve u toj zemlji, koja je osumnjičena u aferi „Reket“, prenosi portal Plusinfo.

Predsednik Sobranja Severne Makedonije Talat Džaferi za sutra je zakazao sednicu sa jedinom tačkom na dnevnom redu - razrešenje optuženog tužioca Katice Janeve.

Prethodno, poslanici opozicionog VMRO-DPMNE optužili su vladajući Socijaldemokratski savez i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva da se plaše da razreše Janevu da ne bi ugrozili visoke funkcionere umešane u aferu "Reket". VMRO-DPMNE juće je zahtevao hitnu sednicu za razrešenje Janeve.

Janeva je u pritvoru od 21. avgusta nakon što je skopsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju proširio istragu u slučaju "Reket" u kome se šefica Specijalnog tužilaštva tereri za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja.

Važno nam je da je Srbija ovde, da pokazuje da je ovde i da zajedno rešavamo pitanja, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Podgorica -- Atlas grupa i njen predsednik Duško Knežević će proširiti arbitražni zahtev prema državi Crnoj Gori.

Zadar -- Zadarska policija pretražila je više kuća i privela više osoba koje se dovode u vezu s pretećim grafitima i plakatima u rodnom selu Milorada Pupovca.

Banjaluka -- U Banjaluci su u petak na dve lokacije pored Vrbasa pronađene dve mrtve žene, saopštila je policija.

Zagreb -- Grupa italijanskih neofašista razvila je trobojke kraljevine Italije 12. septembra na 100. godišnjicu "okupacije Rijeke" ispred Guvernerove palate u tom gradu.

Skoplje -- Krivični sud u Skoplju osumnjičenima u istrazi u aferi "Reket" Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom danas je po drugi put za 30 dana produžio pritivor.

Udbine -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ignorisala je u petak molbu novinara da komentariše poslednje obraćanje predsednika SDSS Milorada Pupovca.

Sarajevo -- Nakon što je pronađena i četvrta aviobomba, one su na poligonu za uništenje bombi na Bjelašnici u petak su uspešno uništene, piše Avaz.ba.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO