Serbia

"Sporazum o prioritetima podvala ili privatna inicijativa"

Niko iz koalicije Za budućnost Crne Gore nije učestvovao u kreiranju i pisanju Sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade, saopšteno je iz DF.

Depositphotos/natanaelginting

Depositphotos/natanaelginting

Članovi Demokratskog fronta navode da se očigledno radi nečijoj privatnoj inicijativi ili podvali.

Nakon što su podgorički mediji preneli da je dnevnik Dan objavio da su nosioci lista tri pobedničke koalicije Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović u susret izglasavanju novog saziva vlade sačinili Sporazum o njenim programskim prioritetima koji obuhvata 13 tačaka, poslanik DF Jovan Vučurović tvrdi da je tu reč o nečijoj privatnoj inicijativi ili nečijoj podvali.

On, naime, u reagovanju dostavljenom agenciji Mina, navodi da nije bilo nikakvog sporazuma, te da želi da veruje da je svima jasno da se nijedan zakon ne može doneti bez dogovora i sporazuma sa strankama parlamentarne većine.

„Niko iz naše koalicije nije učestvovao u kreiranju i pisanju toga što se pojavilo u medijima, a kako smo informisani, ni ostali iz parlamentarne većine ne znaju ništa o tome“, naveo je Vučurović.

Dodao je da plasiranje informacija na taj način samo govori o ozbiljnosti onoga ko je to medijima saopštio i ko ih je tako obmanuo.

Prema rečima Vučurovića, zakoni koji su pomenuti nisu sporni, i upravo ih je DF odavno promovisao kao samo neke od onih koji su neophodni da bi se demontirao bivši režim.

„Međutim, redosled poteza svakako mora biti drugačiji, a prvi potez mora da bude ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti, a toga ovde nema“, istakao je Vučurović.

U DF se, ističe, nadaju da će ubuduće biti manje takvih netačnih i neproverenih informacija u medijima.

„Jer taj koji ovo radi treba da zna da samo nanosi štetu novoj vlasti“, poručio je Vučurović.

Football news:

Setien is demanding 4 million euros in compensation from Barca. Valverde's resignation cost the club 11 million
Two Cornell players tested positive for coronavirus after the match with Barca
Mbappe finished 1st on the Ligue 1 goalscoring list, scoring 13 goals in 17 appearances. He broke the streak of 4 games without goals
Holland has scored 27 goals in his first 28 Bundesliga appearances. He's the second person to do this
Sevilla are trying to sign Papa Gomez, Monchi is in talks. Atalanta wants to sell him to a club not from Italy
Holand has scored 14 goals in 13 Bundesliga games this season
Neymar is playing his 100th game for PSG. He has been at the club since 2017