Serbia

ŠTA BI DAO DA SI NA MOM MESTU?! Vesić brutalno odgovorio Draganu Đilasu!

Žalosno je da je takva neznalica ikada bila u prilici da odlučuje o razvoju Beograda.

Đilas je, dok je bio gradonačelnik, javno obećavao da će da počne da gradi metro 2008, 2009, 2010 i 2012. godine. Svaki put je obmanuo građane. Nije imao projekat izgradnje metroa na osnovu koga jedino može da se odredi cena izgradnje već skice i crteže tako da je njegova priča o ceno izgradnji metroa za dve milijarde evra jednako kredibilna kao da je rekao da to može da se uradi za jedan evro. Njegovim skicama i crtežima nisu prethodile studije sabraćaja, master plan saobraćaja kao i studija linija javnog prevoza koje su radili naši najbolji saobraćajni stručnjaci kao renomirane kompanije iz Velike Britanije, Francuske i Austrije što je sve bio slučaj pre nego što je Grad sada odredio trase prve dve metro linije. Tako da je linije metroa koje Đilas danas pokazivao crtao sam u kabinetu, verovatno uz dragocene savete goluba Gute.

Za razliku od njega, koji nije ni znao kako da se izgradi metro, niti je imao projekte izgradnje, niti se bavio analizom saobraćaja a nije ni umeo da obezbedi novac za izgradnju zahvaljujući podršci Predsednika Vučića i Vlade Srbije Beograd danas sve to ima.

Zato će u novembru ove godine početi izgradnja beogradskog metroa. Voleo bih da Đilas ima bar toliko časti da se raduje tome da Beograd dobije metro. Nažalost, zloba i sujeta zato što on nije izgradio metro su toliko velike da sada čini sve da Beograd ne dobije najvažniji infrastrukturni projekat - metro.

Takvo ponašanje nije lepo jer metro je namenjen svim Beograđankama i Beograđanima pa i Đilasu. Neću da budem toliko zao da kažem svima osim Đilasu jer se on po gradu vozi džipom a bio je prvi i jedini gradonačelnik u istoriji Beograda koji je išao po gradu sa obezbeđenjem.

Predlažem Đilasu da sačeka 2028. godinu i da se provoza prvom linijom metroa. Do tada ako već ne može da pomogne neka ne smeta i neka pusti nas koji znamo, imamo volje a obezbedili smo i novac da metro izgradimo.

Football news:

Real Madrid is ready to pay Pogba 14 million euros a year, Manchester United - 20 million. The midfielder can leave the English club in the summer for free
Pochettino on 2:1 with Angers: Mbappe decides the outcome when PSG needs it
And to show what a donkey kick is in football? 50 Years ago in England they scored the best goal of the season
Sulscher on Ferguson's words about Ronaldo: We all want to see Cristiano on the pitch because of his uniqueness. But he can't play in every match
Pep on the requirement to stay on top: People judge me not by trophies, but by what will happen tomorrow
Joan Laporta: The Super League is alive, it will replace the Champions League. Juve, Real Madrid and Barcelona continue to win in the courts
Karim Benzema: Clasico remains the best match in football. It doesn't matter which players are playing