Serbia

Staša Gejo u petak počinje borbu za olimpijsku vizu

Kvalifikacije u kombinacijama brzinskog penjanja, boldera i lida na Evropskom prvenstvu u Rusiji, a gde će jedna takmičarka da izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, počinju u petak, 27. novembra. Na osnovu rezultata takmičarki u nadmetanjima u sve tri discipline koje su održane prethodnih dana, Staša Gejo iz Niša je drugi nosilac u kvalifikacijama, a ispred nje je samo Ruskinja Viktorija Meškova, evropska šampionka u lidu i bolderu.

Među 20 takmičarki, koje su se prethodnih dana pokazale najbolje u sve tri disicipline na šapionatu u Moskvi, drugo mesto prema uspehu zauzima članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš.

23-godišnja Nišlijka u petak, 27. novembra u 8 sati prema našem vremenu počinje kvalifikacije u brzinskom penjanju, a istog dana je čekaju kvalifikacije i u bolderu (9:30) i lidu (16 sati).

Ona je uz skor od 135 druga na listi, a ispred nje je samo Ruskinja Viktorija Meškova koja je na ovom takmičenju osvojila zlatne medalje u bolderu i lidu.

Finale u kombinacijama je u subotu, 28. novembra, a jedno mesto vodi na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Podsetimo, Staša je na ovom šampionatu osvojila bronzanu medalju u bolderu, dok je u brzinskom penjanju bila 11, a u lidu 11. u polufinalu.

Football news:

Leonardo on Messi at PSG: We are not at the negotiating table, but the chair is reserved. Such a player is always on our lists
Leonardo on the contracts of Neymar and Mbappe: We are not going to beg them to stay. But I have a good feeling
Boca Juniors won the Diego Maradona Cup by beating Banfield on penalties
Man City, Barcelona and Bayern have congratulated Pep on his 50th birthday
Solskjaer parked the bus at Anfield, as Mourinho did. Ins about the match Liverpool - Manchester United
Liverpool dominated the first half-hour but did not exploit Pogba's weaknesses. Manchester United leveled the game and had the best moments
Inter will change the logo and name for the 113th anniversary of the club in March