Serbia

Студенти се следеће недеље враћају у домове

Студентски домови у Београду, са укупно 10.500 места, спремни су за повратак студената који ће се у домове вратити следеће седмице.

„Ми смо спремни за повратак студената, очекујемо их следеће недеље, а о тачном термину повратка ћемо их обавестити путем нашег сајта и медија. Повратак ће бити усклађен са њиховим обавезама на високошколских установама”, рекао је директор Студентског центра Београд Горан Минић за ТВ Пинк.

Он је додао да је укупан капацитет 10.500 места у 14 домова распоређених у шест београдских општина.

Минић је истакао да се сваки студент враћа у свој дом, јер су се, подсећа, академци иселили привремено, због ванредног стања, а није било „административног исељавања”, преноси Танјуг.

Он је истакао да је, уз сагласност Министарства просвете, одлучено да сви студенти буду ослобођени плаћање станарине од 16. марта, када је обустављен рад домова, до датума повратка, док ће бонове за исхрану које су купили у марту, а нису их искористили, моћи да пренесу и искористе у мају или наредним месецима.

„Додатни бенефити су бесплатан термин за прање веша у студентској перионици, као и бесплатна теретана месец дана који сами изаберу, као и термин за сауну у Студентском граду. Студенти који имају аутомобил, имаће бесплатно коришћење паркинга у месецу по њиховом избору”, рекао је Минић за ТВ Пинк.

Football news:

Luis Suarez: Barcelona wants to win everything they can. The team is in good shape
Sports photographers are on strike in Spain
Liverpool and Everton will play against matches at neutral stadiums
Ronaldo, Messi, Neymar, Salah, Pogba and Griezmann are among the top 10 highest – paid footballers in the world
Juve are not going to keep Pjanic and have stopped trying to sign Artur
Gerardo Martino: The year in Barcelona was the worst of my career
Thousands of Zoom-viewers in Denmark – the best performance of the restart. Aarhus made friends with the service, recreated the stands and carefully added offline