Serbia

Svake večeri pre spavanja postavite deci OVA TRI PITANJA! Vrlo brzo ćete primetiti VELIKE PROMENE u njihovom ponašanju!

Postoje stvari koje su mnogo važnije za razvoj i rast, ali i miran san dece, a to su pitanja koja im možete postaviti. Zdrava komunikacija ključ je dobrog zdravlja i omogućuje roditeljima da uspostave bolji i kvalitetniji odnos sa svojom decom. Zato vam savetujemo da svake večeri pre spavanja postavite deci sledeća pitanja:

Pomoću ova tri pitanja, vaša deca će se otvoriti i početi razgovarati o važnim stvarima. Zajedno ćete se smejati, plakati i prisećati trenutaka koji su obeležili dan. Deca će biti ponosna na sve što su naučila u toku dana, a vi zadovoljni što ste uključeni u njihov razvoj i rast.

Uprkos tome što se čini kao jednostavno, ovo je veoma kompleksno i otvara dosta novih tema koje možete iskoristiti za razgovor sa decom.

Zajedno sa decom učite kako pravilno da komunicirate. Deca će aktivno učestvovati, osećati se dobro i sigurno, ali i pozvano da govore o svojim problemima. To će direktno uticati i na njihovo opuštanje, kasnije u životu, o težim temama. Podsticaće njihovu kreativnost i naučiti ih važnu životnu lekciju koja glasi: - Niko nije savršen i greške su sastavni deo života.

Nakon što razgovaraju sa vama, deca će se osećati oslobođena pritiska i emocija, bilo da se radi o pozitivnim ili negativnim, a to veoma pozitivno utiče na njih.

Pitanja im omogućavaju da vežbaju izražaj, verbalizuju emocije i aktivno učestvuju u razgovoru!

Osim toga, ova igra ne mora biti jednosmerna već nakon njihovih odgovora i vi možete reći šta je to vas danas nasmejalo, rasplakalo i šta ste naučili. To može biti vaša porodična igra koju igrate svake večeri, a koja dugotrajno deluje na vaš razvoj odnosa unutar porodice.

Jednostavno je, zar ne? Samo tri pitanja. Šta vas je činilo srećnima, tužnima ili ljutima danas? A šta ste naučili? Verujemo da će odgovori biti kreativni i zabavni. Svaki od njih na svoj način.

Football news:

Each Real Madrid player refused a bonus of 1 million euros. This is a serious help - it will be easier for the club to survive the crisis
Rashford to the mayor of London: I do everything for Liverpool as much as I do everywhere else. It's more football and politics
Neuer on Goetz: I think Mario can flourish in Bayern, he's in good shape
Frank de Boer led the Netherlands national team. Contract - for 2 years
PSG boss faces jail: Swiss Prosecutor asks for 28 months for bribing FIFA Secretary General
Milan defender Duarte contracted coronavirus
Real Madrid may pay around 100 million euros for Mbappe if he does not extend his contract with PSG