Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Светско првенство у кросу одузето Хрватској – па додељено Србији

Београд ће 30. марта 2024. године организовати Светско првенство у кросу, саопштио је данас Српски атлетски савез (САС). Иначе, раније је било предвиђено да ово првенство буде одржано у Хрватској.

У саопштењу САС се подсећа да је Србија била организатор Европског првенства у кросу 2013, Европског атлетског првенства у дворани 2017. и Светског атлетског првенства у дворани 2022. године.

„Београд се показао као поуздан домаћин такмичења светске класе. После незаборавног Светског првенства у дворани 2022. уверени смо да је организација нашег Светског првенства у кросу 2024. у сигурним рукама”, изјавио је председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу, пренео је САС.

У саопштењу Српског атлетског савеза се наводи да је првобитно организација кроса требала да буде у хрватском Медулину.

Међутим, ванредном одлуком савета Светског атлетског савеза одлучено је да се Свестко првенство у кросу наредне године ипак одржи у Београду, преноси Спутњик.

„Светско првенство у кросу окупља најбоље атлетичаре из читавог света, пружајући им прилику да се такмиче на захтевној крос стази која ће се одржати у Парку пријатељства, поред реке Дунав, у срцу Београда. Очекују се узбудљиве трке и незаборавни тренуци, а београдска публика ће имати прилику да подржи најбоље тркаче света”, истиче се у саопштењу.