Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Трампова мрежа у Србији

Крајем прошле недеље у Србији је коначно могуће направити налог на друштвеној мрежи „Truth social” (у даљем тексту ТС), која је у власништву бившег америчког председника, Доналда Трампа. Иначе, ова друштвена мрежа настала је као плод отпора цензури лево-либералних мејнстрим медија и друштвених мрежа, посебно када је после избацивања Трампа са свих могућих друштвених мрежа, од тадашњег „Твитера”, преко „Фејсбука”, „Јутјуба” и то у моментима док је још увек формално био председник САД, постало сасвим јасно да савремени комунисти оличени у лево-либералној опцији свуда по свету неће дозвољавати ни на једном месту супротстављање њиховом поретку кога су све ове деценије темељито градили. Баш због жеђи за слободом говора ТС је врло брзо постала најпопуларнија друштвена мрежа у САД, право место за оне који имају жељу да полемишу о бројним политичким и друштвеним питањима, те је брзином светлости нарасла на неколико десетина милиона корисника. Очито због предизборне кампање, али и због ширења конзервативних идеја, мрежа је почела да се шири по свету и дошла је коначно код нас.

Но, веровали или не, за наше мејнстрим медије, што режимске, што опозиционе, ово није била вест. Није написано ниједно слово о томе, што је само по себи запањујуће. Недавно је компанија „Мета” покренула платформу „Тредс” на којој уколико имате инстаграм налог аутоматски отварате и налог на „Тредсу”. Стварањем ове платформе „Мета” је покушала да парира Масковом „Иксу” (некадашњем „Твитеру”), а за тај подухват свуда у свету, па и код нас, направљена је невиђена кампања. Наравно, разлог таквој кампањи је управо чињеница да су Зукерберг и „Мета” прихватљиви за лево-либерални свет, односно „Мета” је компанија у свету друштвених мрежа, која је симбол поретка стваран од савремених комуниста. Зато су се Н1 и Нова С свим силама упињале да нам приближе „Тредс”, јер тако је задато по агенди. Ипак, колико год да су се упињали, није ишло. Напросто, „Тредс” није постигао жељене резултате.

С друге стране, Трампов ТС лагано осваја свет. Управо преко ове друштвене мреже Трамп жели да сруши негативну кампању коју су о њему леви либерали стварали и да се покаже у светском јавном мњењу као апсолутно прихватљив човек да предводи најјачу силу на свету. Уједно, отворио је озбиљан простор за пласирање политичких идеја свих на овом свету којима је мука од лево-либералних идеја, што ће бројним политичким опцијама широм света које се не уклапају у клише успостављене глобалистичке реторике бити сјајна шанса да себе прикажу у неком позитивнијем погледу у односу на онај који је о њима створен кроз бруталну кампању глобалистичких мејнстрим медија.

Масков „Икс” и Трампов ТС су места на којима ће се водити кампања, док ће ТВ гостовања лагано одлазити у други план. Оно што иначе одавно заговарам као тезу, све се више обистињује. Друштвене мреже преузимају примат, док се традиционални медији, посебно штампана издања, лагано гасе. Како умиру старије генерације, тако умиру и ти медији.

Млади који долазе са собом носе искључиво друштвене мреже и сва могућа кампања, расправе, дијалози, наступи, изношење ставова, једноставно сели се у тај простор. Управо, пред наше изборе који су на дохват руке, добили смо платформу на којој ће бити од огромне важности да будете присутни. Што пре то схвате информативне службе страначких централа, посебно оних које се боре за десно наклоњену бирачку страну, веће су им шансе да остваре бољи резултат на изборима.

Доласком „Truth social” у Србију верујем да ће се драматично променити медијска слика што се политике и друштвених тема тиче. Људи који су до сада били сатанизовани од стране лево-либералних медија имаће од сада пуну слободу да одговоре на нападе, да чак и нападну и то колико год желе без икакве цензуре и скраћивања њихових изјава. Баш зато, овим путем позивам све оне којима је битно да полемишу о политици да отворе налог на Трамповом ТС, и да уз Масков „Икс”, где влада такође апсолутна слобода, кандидују своје политичке идеје и ставове.

Народни посланик

Прилози објављени у рубрици „Погледи” одражавају ставове аутора, не увек и уређивачку политику листa