Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Trener Radničkog pred Zvezdu: Treba da budemo hrabri i odgovorni

"Za Crvenu zvezdu će utakmica biti ključna, a na nama je da budemo hrabri, odgovorni, rekao je Nikola Trajković, trener Radničkog iz Niša koji u subotu, 30. septembra igra sa šampionom Srbije u 10. kolu Superlige. Trajković je dodao da je rekao igračima da u ovakvim utakmicama nema šta puno da se izgubi.

Nakon odloženog kola zbog Dana žalosti ekipu Radničkog iz Niša čeka najteži zadatak - meč sa višestrukim šampionom Srbije. Trener niške ekipe Nikola Traković kaže da će to biti njihova deveta utakmica u ovom prvenstvu, a šesta na gostovanjima, od toga četvrta na strani protiv predstavnika Srbije u evrokupovima, "što bi trebalo imati u vidu kada se analizira naš trenutni status na tabeli".

Jasno je da posle Zvezde dolazi ključni period za nas, jer ćemo igrati sa rivalima koji su u našem rangu. Svima je jasno da je Zvezda ima verovatno najjači igrački kadar u poslednjih 20 godina. Možda ovo nije njihov momentum, ali poznajući sve ljude koji rade u klubu i njihov mentalitet verujem da je usledila opšta mobilizacija. Za njih će sutrašnja utakmica biti ključna i verujem da će oni ući jako motivisano od prvog minuta. Na nama je da budemo hrabri, odgovorni, rekao sam igračima da u ovakvim utakmicama nema šta puno da se izgubi - kaže Trajković.

On je, potom, nastavio:

Moramo da budemo defanzivno koncentrisani, disciplinovani, kompaktni, ofanzivno da iskoristimo naš potencijal, da ne budu u nekom grču, već da iskoriste taj stadion, ambijent, teren i prikažu sebe u najlepšem svetlu. Jer ova utakmica, s obzirom na prilike u srpskom fudbalu, može da bude velika pozornica za naše igrače - dodao je Trajković.

Kao bivši igrač Crvene zvezde Trajković je istakao da "nema neke posebne emocije".

Te emocije prema Crvenoj zvezdi ja sam iskazao na neki drugi način, dok sam igrao ili sa hiljadu neprospavanih noći zbog utakmica Zvezde u fudbalu, košarci, rukometu... Sutra bih apsolutno želeo da se predstavimo u odličnom svetlu i da zabeležimo dobar rezultat, jer iz iskustva znam da ti veliki klubovi, Zvezda i Partizan, cene te onoliko koliko si spreman da im se suprotstaviš. Oni će kvalitete naših igrača i mog rada posmatrati kroz način na koji se mi budemo prikazali. Emocije su po strani, fokusiran sam na moj Radnički - dodao je trener.