Meta vazdušnih napada koji su izvršeni na Međunarodni aerodrom u libijskom gradu Zuvara bile su turske bespilotne letelice, saopštio je portparol Libijske narodne armije (LNA) Ahmed Mismari.

U saopštenju Mismari navodi da je nakon dobijenih informacija o kretanju turskih dronova postalo očigledno da turske bespilotne letelice koriste dva hangara unutar aerodroma u Zuvari, javio je "Sputnjik". 

Mismari je potvrdio da su avioni libijskog vazduhoplovstva pogodili dva hangara smeštena unutar aerodroma i da su ih potpuno uništili. Saopštenje je izdato nakon što je libijska satelitska televizija "El arar", koja se emituje iz katarske prestonice Dohe, objavila da su avioni LNA izvršili napad na aerodrom u Zuvari, koji se nalazi blizu granice sa Tunisom.

Tenzije između Ankare i libijskih snaga porasle su krajem juna, nakon što je LNA objavila da je blizu Tripolija oborila turski dron koji je poslala vojska Vlade nacionalnog jedinstva (GNA). LNA je u aprilu započela ofanzivu na Tripoli, kako bi preuzela kontrolu nad prestonicom od snaga GNA.