Foto: Dubravka Čolović / RAS Srbija

Radnici gatačkog “Komusa“ u štrajku su četvrti dan, a na gatačkim ulicama sve je više smeća. Radnici su stupili u štrajk zbog teške materijalne situacije i neisplaćenih plata.

-Dobili smo plate zaključno sa aprilom , dok smo za decembar, januar i februar primili minimalce, a tražimo da nam se isplate majska i junska plata. U poziciji smo da ne možemo plaćati račune za struju, vodu i ostalo, posebno supružnici koji su zaposleni u ovom preduzeću i nemaju nikakvih primanja. Jedinstven stav svih radnika je da nastavimo štrajk do ispunjenja naših zahtjeva – rekao je za Srpskainfo predsednik štrajkačkog odbora Milan Šupić.

On je dodao da za sada nema odgovora iz opštinske vlasti kada će biti organizovan sastanak sa načelnikom Milanom Radmilovićem oko prevazilaženja ove teške situacije.

Osim problema sa ličnim primanjima gatačkim komunalcima poteškoće stvara i zastarela mehanizacija koju je neophodno obnoviti o čemu , takođe, hoće da razgovaraju sa prvim čovekom Gacka.

Šupić kaže da je u „Komusu“ zaposleno preko 70 radnika, ali da radnici na terenu i održavaju čistoču grada u potrazi za boljim poslom odlaze iz preduzeća, pa nedostaje čistača.

Gatački komunalci obustavili su rad i pre nekoliko mjeseci, ali su se na posao vratili nakon delimično ispunjenih zahteva.