Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

У Америци започиње рад на забрани појединих облика антисемитизма

Администрација америчког предесдника Џозефа Бајдена данас ће уз подршку осам федералних агенција започети рад на забранама одређених облика антисемитизма, у оквиру настојања за сузбијање „дискриминације засноване на заједничком пореклу''.

Бајден је раније овог месеца рекао да сматра да је антисемитизам у САД „порастао на рекордне нивое'', и да представља изазов за целу земљу, преноси Ројтерс. Из Беле куће је саопштено да је као део Бајденове националне стратегије за сузбијање антисемитизма, осам савезних агенција по први пут разјаснило да ВИ члан Закона о грађанским правима из 1964. забрањује одређене облике антисемитске, исламофобичне и сродне облике дискриминације у програмима који се финансирају из федералних фондова.

Исти члан предвиђа да ''нико у САД не може бити искључен, на основу расе, боје коже или националног порекла, из било којег програма који прима федерална средства''. Агенције које су укључене у ову стратегију су федерална тела за пољопривреду, здравство и социјалне услуге, безбедност, становање и урбани развој, унутрашње послове, рад, трезор и транспорт, преноси Танјуг.