logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

U lavinama u Kašmiru i Avganistanu 126 mrtvih

U lavinama u pakistanskom delu Kašmira i susednom Avganistanu od nedelje je poginulo 126 osoba, saopštili su danas zvaničnici.

Tanjug/AP Photo/ Dar Yasin

Tanjug/AP Photo/ Dar Yasin

Samo u poslednja 24 sata u pakistanskom delu Kašmira poginulo je 55 osoba, izjavio je portparol pakistanske službe za vanredne situacije Vasim Udin.

Kako je naveo, samo u jednoj lavini u dolini Nilum poginula je 41 osoba.

Lokalne vlasti u Kašmiru su proglasile vanrednu situaciju u pogođenim oblastima, navodeći da se spasioci suočavaju sa velikim problemima pokušavajući da dopru do ugroženih sela.

Stanovnici se evakuišu vojnim helikopterima, a nadležni pokušavaju da ponovo osposobe autoputeve da bi se doprlo do ljudi koji su odsečeni zbog obilnih snežnih padavina i u Pakistanu i Avganistanu.

Snežne padavine pogodile su i provinciju Balučistan, na jugozapadu Pakistana, gde je poginulo 20 osoba. Još 12 osoba nastradalo je u susednoj provinciji Pundžab.

U Avganistanu tokom noći je poginulo još 15 osoba.

Zbog snega, poplava i kliziišta oštećeno je oko 300 kuća.

Themes
ICO