U Njujorku u napadu nožem ubijen italijanski student 1foto: (Craig Ruttle /Newsday via AP)

Jedan muškarac nožem je napao i ubio italijanskog studenta sa univerziteta Kolumbija u Njujorku, povredio još jednog Italijana u odvojenom napadu i napao jednog prolaznika, saopšteno je danas iz nekoliko izvora.

Njujorška policija potvrdila je za Frans pres da je 30-ogodišnji Italijan David Điri (Giri) podlegao povredama u bolnici, pošto je kasno sinoć izboden nožem u kvartu Harlem, na severozapadu Menhetna, blizu kampusa univerziteta Kolumbija.

Odvojeno je predsednik univerziteta Li Bolindžer (Lee Bollinger) potvrdio „tragični gubitak“ Davida Đirija, studenta postdiplomca na školi za inženjerstvo i primenjenu nauku na univerzitetu Kolumbija.

Italijansko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je u napadima nožem jedan Italijan ubijen, a drugi ranjen.

Prema njujorškoj policiji drugi muškarac, star 27 godina ranjen je ubodima nožem u grudi, u istom kvartu gde se dogodio prvi napad. On je prebačen u bolnicu i u stabilnom je stanju.

Osumnjičeni napadač, 25-ogodišnji muškarac poznat policiji, uhapšen je ubrzo posle drugog napada, severno od Central parka kada je nožem pretio trećem prolazniku, jednom 29-ogodišnjaku.

Dnevnik Dejli njuz (Daily News) danas je opisao napadača kao člana bande iz njujorškog kvarta Kvins koji je već odslužio četiri godine zatvora, a bio je hapšen više puta za niz nasilnih dela.