Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

У Тополи одржан први фото-сафари

Топола – Туристичка организација „Опленац” из Тополе у сарадњи са Фото-клубом „Објектив” из Крагујевца, а под покровитељством Општине Топола, организовала је протеклог викенда први фото-сафари под називом „ОплеНмени 2023”.

Догађај је окупио професионалне фотографе чија ће уметничка дела обогатити фонд лепих снимака за предстојећу „Опленачку бербу” и представити туристичку понуду Тополе. Назив фото-колоније представља спој речи Оплеменити и Опленац.

(Фото:-колонију отворила је Јасна Вуковић, председница Скупштине општине Топола, а за  март следеће године планирана је изложба.

Према речима Слађане Глишић, директорке локалне туристичке организације у град подно Опленца стигли су визуелни уметници које је предводио Иван Стојановић, председник Скупштине Фото-савеза Србије. Из Северне Македоније дошли су Владимир Јовановски из Куманова, који је и председник међународне асоцијације фотографа ИААП и Димитар Чунговски из Битоља, из Босне и Херцеговине Оливер Вукмировић (Добој), као и Мирослав Петровић (Београд). Други дан фото-колоније био је отворен дан за све заинтресоване мајсторе светлописа, па је ову прилику искористило тридесетак фотографа из целе Србије, рекла је Глишићева и изразила наду да ће овакво окупљање прећи у традицију..