Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ухапшен мушкарац који је пуцао са балкона куће у Птују у Словенији

ПТУЈ – Словеначки специјалци успешно су упали у кућу у Драженцу код Птуја у Словенији, са чијег је балкона 56-годишњи мушкарац раније данас пуцао, и ухапсили га, преноси ТВ Словенија. Како је након хапшења рекао начелник Одељења криминалистичке полиције ПУ Марибор Станко Видович, 56-годишњак је испалио више хитаца и погодио возило у пролазу у којем су биле две особе, али оне нису повређене, већ је начињена само материјална штета. Мушкарац се опирао хапшењу припадника специјалне полицијске јединице, а током хапшења нанете су му лакше телесне повреде.

„Још истражујемо мотив. Биће увиђај на месту злочина, а биће извршен и претрес куће”, рекао је Видович. Начелник полиције је додао и да је мушкарцу прошле године суђено за кривично дело претње, као и да има дозволу за поседовање оружја. Мушкарац је раније данас испалио више хитаца са балкона куће нишанећи полицију, а мариборска полиција је саопштила да је од њега више тражила да изађе из куćе без оружја и подигнутих руку, али он то није учинио.

ТВ Словенија наводи да је могући узрок драме и пуцњаве која је уследила била породична несугласица, раскид са партнером и подела имовине. Мушкарац је у кућу ушао око 13.30 часова, а код себе је наводно имао много оружја. Полиција је такође саопштила да повређених у пуцњави није било, преноси Танјуг.