Serbia

Vaterpolisti se uželeli utakmica, počinju Superligu u subotu na "Čairu"

"Verujte nam, mnogo smo željni utakmica" - tako niški vaterpolisti najavljuju subotu, 26. septembar, kada na bazenu "Čair" dočekuju Stari grad u prvoj takmičarskoj utakmici posle sedam meseci pauze. Superligu opisuju kao kvalitetniju i uzbudljiviju nego što je bila poslednjih sedam godina, a Nais je otpočinje sa novim trenerom, ali sličnim sastavom u odnosu na prošlu sezonu.

Zbog pandemije su se mnogi igrači vratili u domaće klubove, nekolicina i sa šireg spiska reprezentacije, što je bitno uticalo na kvalitet lige. Tu je i otkazivanje regionalnih liga, samim tim i akcenat na domaćem prvenstvu. Po kvalitetu su se i pre početka šampionata izdvojili Radnički Kragujevac, Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda.

Od 10 klubova, u plej-ofu ima mesta za njih osam, a među njima novi trener Nišlija Miloš Saković vidi i svoj tim, jer kaže da imaju kvalitetnu igru. Miloš Saković trener vaterpolo bazen čair Novi trener, ali stari tim; foto: JV/M.J.

Cilj nam je kompleksan, jer zahteva vreme. U ovoj sezoni ćemo pokušati da izgradimo željenu igru, koja bi trebalo da nas u budućnosti dovede i do željenih rezultata. To nije nikakvo opravdanje i alibi za ovu sezonu, ali nam treba vremena da dođemo u situaciju da napadnemo sam vrh prvenstva. Teži deo posla je sa mlađim kategorijama, zato što moramo da uspostavimo sistem rada. To zavisi i od trenera koji su tu, oni su to prihvatili dobro, imamo odličnu saradnju, ali to su mlađe kategorije, pa će rezultati biti vidljivi kasnije - kaže Saković.

Sastav se nije značajno promenio u odnosu na prošlu sezonu, otišli su Radovan Latinović, Aleksa Cvetković i Ilija Točigin, vratio se Marko Bolović, a stigao je i Luka Stamatov. Jedan od onih koji su najduže u klubu, standardni golman Igor Lazić, kaže da su svi zadovoljni i orni za rad, te da će protov Starog grada to i pokazati.

Počinje Superliga posle sedam meseci bez ijedne utakmice i željni smo, verujte nam, mnogo smo željni. Stari grad je doveo jednog povratnika iz Amerike, našeg igrača, doveli su jednog Amerikanca sa koledža i vratio se Srđan Aksentijević koji je najveće pojačanje, igrao je dugo za Partizan, Galatasara. Ali opet mislim da mi tu utakmicu treba da držimo u svojim rukama, da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje na našem bazenu - priča Lazić.

Zbog pandemije je prisustvo publike zabranjeno, a niška je poznata po tome što zna da pomogne u najtežim trenucima.

Biće hendikep, ali pokušaćemo da se na to ne obaziremo, jer će verovatno bar do januara biti tako da nećemo moći da primimo naše Nišlije da nas podrže. Mnogo su nam davali vetar u leđa, videćemo u subotu kako ćemo se snaći u svemu tome, navikli smo na njih, na taj huk koji nam daju kada treba, ali kako nama, tako i svima, u celom svetu. Želja nam je samo da igramo, bez publike ćemo se navići, kada se vrati još ćemo se lakše na to navići - rekao je Lazić.

Početak utakmice zakazan je za 20 sati.

Football news:

Lampard on Cech in the Premier League bid: it will be good for Our goalkeepers to train with one of the best goalkeepers. He is relatively young
Coach Salzburg had a problem with being an American. And I came up with a game style while watching the Princeton rowers
Ozil on not being included in Arsenal's Premier League bid: Very disappointed. Loyalty is rare today
Ronaldo has a bald haircut: Success is measured by the obstacles you overcome 😉 💪 🏽
UEFA on the European Premier League: She's bound to get bored. The Champions League is the best tournament in the world
Salzburg sold Holand and Minamino - and has already gathered new potential stars. The season started with 35 goals in 8 games
Sulscher twice outplayed Tuchel: first he mirrored the scheme (helped to contain), and then released Pogba in time (helped to add to the attack)