Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Вучић: Радоичић ће морати да се одазове надлежним органима

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће потпредседник Српске листе Милан Радоичић, који је данас обавестио јавност да је поднео оставку на ту функцију, морати да се одазове надлежним органима, а да ли ће га тужилац гонити то је питање за самог тужиоца. „Зато што сам сигуран да надлежни државни органи имају разлог да му поставе питања, а шта ће бити одлука тужиоца, да ли ће да га гони, то је питање за тужиоца, а не за мене.

То није питање за улицу, за било кога, већ за тужиоца и друге надлежне државне органе”, рекао је председник одговарајући на питање новинара у Геозаводу да ли ће се Радоичић одазвати позиву надлежних органа у Србији. Председник је рекао да није у потпуности прочитао садржај писма које је данас прочитао Радоичићев пуномоћник Горан Петронијевић, али да је видео суштину. „Ако је неко мислио да ће он да бежи и да се крије - неће. Он и момци који су у томе учествовали се тиме поносе, они то гледају на другачији начин. Ја не мислим да има право било ко било кога да убије.

 И зато мислим као и за неке друге ствари, мораће нека питања да се постављају. А можда уопште није учествовао у том делу, па ће тужилац наћи нешто друго или неће наћи ништа, то је питање за тужиоца, а не за нас”, рекао је председник. Он је рекао и да полиција мора на основу медијских извештаја да прикупи одређене информације.

„Затим долази тужилац, па тужилац да додатно тражи прикупљање обавештења и онда доноси одлуку - иде ли на подизање оптужног акта или не. У складу са тим хоће ли бити оптужног акта или не за пет дана или 50 дана можемо да процењујемо шта је то што тужилац односно држава жели да закључи у целом процесу”, рекао је председник.