Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Вучић: Разговарао сам са Блинкеном, сагласан да је потребна већа улога Кфора

Председник Србије Александар Вучић каже да је разговарао са америчким серетаром Ентонијем Блинкеном, да су се сагласили да је потребна деескалација и јача улога Кфора, али да се нису сагласили око природе онога што се догодило на КиМ, посебно о тзв. косовском сувернитету.

Александар Вучић је, у изјави за новинаре у Београду, где се састао са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном и принцем престолонаследником Абу Дабија шеиком Каледом бин Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном, рекао да је телефоном дуго разговарао са америчким државним секретаром, поводом најновије ситуације на Косову и Метохији.

“Разговарао сам са секретаром Блинкеном, сагласили смо се да је потребна деескалација, јача улога Кфора посебно на северу, ми бисмо волели да је искључива“, рекао је Вучић.

Додао је да је негирао неистине о највишем степену борбене готовости Војске Србије.

“Оно о чему се нисмо сагласили је природа онога што се догодило на КиМ, нарочито о  такозваном косовском суверенитету. Блинкен је говорио и о неким мерама ако се не понашамо на одговарајући начин. Рекао сам да сам против“, каже Вучић.

Наводи да писмо Радоичића није прочитао, али да ће он морати да се одазове надлежним органима.

Везани чланци