Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Вучић за РТС: Мир је наш интерес; Радоичић ће се одазвати позиву органа државе; Избори могу да буду већ 17. децембра

Председник је рекао да Руска Федерација има разумевања за политику Србије.

"Претпостављам да би они волели да мање говоримо о интегритету Украјине, али ја сматрам да су за нас принципи веома важни. Ако се на једном месту одрекнеш принципа, принципи више не постоје", навео је Вучић.

Упитан да ли је 1999. година много битнија у глобалном смислу него што се мисли, Вучић је оценио да ће "свакако бити".

"Сви ће вам на Западу рећи, није то исто, другачије, десило се то и то, а онда кнедла у грлу. Па исто то кажу да је било у Луганску и Доњецку. Јесте, није, како год окренете, погажени су правни принципи", истакао је Вучић.

Додао је да смо "и ми правили глупости" и "много тешке ствари".

"Али, поставља се питање, да ли је Србија нападнута одлуком Савета безбедности УН-а, није. Поштује ли се данас Повеља УН на примеру Србије и Резолуција 1244, не поштује. Пазите, Кфор и НАТО се стално позивају на свој мандат који су добили Резолуцијом 1244. Нигде не пише могућност да они одбију захтев Србије за улазак њених трупа. Одбили су", рекао је Вучић.

Упитао је како се други фактори не држе Резолуције 1244.

"Како земље које учествују Кфору се позивају на Резолуцију 1244, а ви други се не позивате и не признајете Резолуцију 1244. Где су принципи? Шта хоћете, да будем лажов? Да се некоме додворавам, да би ми сачували главу. Због чега? Што би моја глава била важна? Важна је утолико што сам рекао истину?", навео је Вучић.

"Ако сте мислили да нећемо да инсистирамо на свему, да се сазна сваки детаљ, не пренебрегавајући кривицу наших људи, кад кажем наших, мислим наших сународника. Своју политичку одговорност и све друго, шта год хоћете, како год хоћете, све, никакав проблем. Само ћемо да истражимо шта се све тачно догодило", рекао је Вучић.

Додао је да истрагом треба да се утврди да ли су Срби хладнокрвно убили.

"И да видимо да ли сте ви неког хладнокрвно убили и што Еулекс није дошао", рекао је Вучић.