This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

VUČIĆ NAJAVIO VELIKE PROMENE U SNS! Na skupštini stranke bi trebalo da se biraju svi organi partije!

Na pitanje da li će se na predstojećoj skupštini SNS birati i predsednik stranke, Vučić je rekao da bi tom prilikom trebalo da se biraju svi organi stranke.


“Postoje različite ideje, videćemo kako će stranački proceS da ide”, rekao je Vučić za TV Prva.

Ponovio je da će, sasvim sigurno, biti velikih promena u stranci, na svim nivoima, dodajući da je SNS posle prvog mandata promenila 55 odsto svih gradonačelnika i predsednika opština, što, kaže, nije uradila nijedna stranka nikada u Srbiji.

“To je ''conditio sine qua non'' opstanka, jer morate da menjate, da ostavljate mesta za nove, mlade ljude, novu energiju, ambicije a ne da se sve svodi na ljudi kojima je sve rutina, jer to ne može da donese novu vrednost”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li on planira da se kandiduje na predsedničkim izborima naredne godine, Vučić je rekao:

“Mi ćemo sami to da analiziramo, da vidimo kako stvari stoje”.

Važno je, kaže, da se obezbedi pobedu onima koji žele kontinuitet napretka i rasta Srbije.

printscreen

“Ali, biću spreman i na iznenađujuća rešenja da bismo tu pobedu lakše ostvarili. Iznenađenja na različitim pozicija, jer je važan kontinuitet stvarnih, sistemskih promena, a ne da se obezbeđuje partijska vlast, po svaku cenu, mimo interesa građana”, rekao je Vučihc.

Na pitanje da li je otvorena opcija da neko drugi bude kandidat ispred SNS, Vučić je rekao da se razgovara o svemu, pa između ostalog, i o tome.

“Osluškujemo sve druge. Čujem kako će ovog fudbalera da kandiduju za ovo, nekog košarkaša za ono, ovog za udžbenike, pa lažnog ekonomistu iz inostranstva da kadnidatuju za neku funkciju…

Gledamo šta će da rade, koliko će podršku iz inostranstva da dobiju, i u skladu sa tim donosićemo naše odluke, da bismo obezbedili podršku za kandidata za Srbiju”, rekao je Vučić.

Takav kandidat, kaže, mora da čuva interese Mađara, Bošnjaka, Roma, Rumuna, Bugara, Albanaca, svih drugih, kao i Srba, a ne nekih drugih sila.

Ponovio je da je ponosan što stranci danas ne odlučuju u Srbiji.

“A, da li će posle 3.aprila, videćemo. Nadam se da neće, da će Srbija uspeti sa sačuva samostalnost, da će umeti da pokazuje poštovanje prema strancima, ali i da kaže istinu onima koji joj se smeju u lice”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li očekuje da svi izađu na izbore, odgovorio je:

“Svi izlaze na izbore”.