Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

За Европу би Трампов долазак на власт био кошмар

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би могао да спречи сукоб у Украјини на рачун ниских цена нафте, а његов говор пред присталицама у Мичигену пренела је ТВ C-Span.

„Цене нафте биле би тако ниске да Русија то себи не би могла да дозволи. Цена би била 40 долара по барелу“, рекао је Трамп.

Он је такође обећао да ће, у случају свог реизбора на позицију председника САД, окончати „ужасни глобализам“ који убија Америку.

Медији: Трамп је кошмар и пакао

Француски дневник „Фигаро“ објавио је да се западни политичари боје Трампа због његове тежње да заврши украјински сукоб.

„Трамп-1 био је кошмар за Европљане. Трамп-2 може постати пакао за њих. Он изнова и изнова понавља да ће за решавање сукоба у Украјини бити потребна највише 24 часа“, изјавио је аутор чланка.

Аутор је додао да је перспектива повратка Трампа у Белу кућу „крајње узнемирујућа“ и зато што би САД могле да повуку своју војску из Европе.

„НАТО се једва опоравља од 2016-2020. године, али би Трампов долазак био катастрофа и за Европу и за Украјину“, наводи се у чланку.

Трамп редовно иступа против подршке Кијеву и обећао је да ће окончати украјински сукоб уколико постане председник. Амерички медији такође верују да он може да ослаби антируске санкције и регулише непријатељске односе САД и Кине, преноси Спутњик.