Serbia

ZATVORENI SVI JAVNI BAZENI U NOVOM SADU! Evo šta je razlog za ovu neočekivanu odluku!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da očekuje da u toku dana direktor Spensa Milan Jarić podnese ostavku iz objektivnih razloga, zbog havarije i zagađenja na bazenu.

- Zatvorili smo bazen na ''Slanoj bari'' dok se ne provere sve okolnosti. Niko se neće igrati sa zdravljem građana, pre svega naše dece. Mislim da će direktor JP SPC ''Vojvodina'' podneti ostavku, jer neko mora snositi odgovornost, a javnost će o svemu što se tiče bazena biti blagovremeno obaveštena. Sa vlasnicima privatnih bazena, privrednim subjektima, razgovaramo kako bismo obezbedili alternativno rešenje za građane, o trošku Grada, pre svega za one koji se bave sportom, ali i za one koji imaju godišnje karte, a zbog toga  se analiziraju kapaciteti takvih bazena u gradu. Javni bazeni će biti zatvoreni sve dok se ne obezbede normalni uslovi za rad, to nije prijatna situacija, ali moramo da se ponašamo odgovorno - rekao je  Vučević.

Kada je u pitanju uzrok zagađenja, Vučević je pojasnio da pumpa u Spensu nije radila duže vreme nakon havarije na trafo -stanici, a koji je nastao pre kontrole vode. 

- Zbog toga je bila povećana koncentracija hlora i drugih bioloških faktora koji su doveli do povećenja materija koje nisu dozvoljene - kazao je Vučević.


 

SAMO ZA NAJHRABRIJE! Plivanje na otvorenom bazenu usred zime! (VIDEO)

On je istakao da je mali bazen na Spensu trenutno dobio dobre rezultate kvaliteta vode, a ispravnost u velikom bazenu biće poznata za nekoliko dana i javnost će o svemu biti obaveštena, bez ikakvog prikrivanja. 

- Moji saradnici su danas predlagali da hitno raspišemo javnu nabavku za rekonstrukciju zatvorenog bazena na Spensu. ali sam odlučio da sačekamo vikend i da vidimo da li je voda ispravna. Ovo je olimpijska godina kada se naši sportisti pripremaju, pa im moramo obazbediti dodatne kapacitete i da im nadomestimo prostor na Spensu - istakao je Vučević.