Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Земље са истока Европе траже појачане контроле коридора за жито; Шојгу: Руска војска ће јачати док Запад шаље оружје Кијеву

...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Рат у Украјини – 580. дан. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу каже да руска војска јача своју моћ модерним оружјем, формирањем нових јединица и побољшавањем обуке. Амерички тенкови су стигли у Украјину, нове испоруке планирају се наредних недеља. На колегијуму у Москви појавио се и командант Црноморске флоте Виктор Соколов, за кога Украјинци тврде да је погинуо. Земље источног крила Европске уније позвале су Европску комисију да ојача контролу коридора за жито из Украјине и уведе систем депозита за извоз.

Јуришним дроновима Руси су у уторак гађали област Одесе. Оштећена је инфраструктура луке Измаил на Дунаву, једне од важнијих за извоз житарица.

Русија је одбила неколико украјинских напада дроновима изнад Белгорода и Курска.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу каже да руска војска јача своју моћ модерним оружјем, формирањем нових јединица и побољшавањем обуке.

Иако Шојгу каже да се западно оружје које користе Украјинци показало неефикасним против руске технике, у Кијев су стигли амерички тенкови, а нове испоруке планиране су наредних недеља.

Стручњаци сматрају да тенкови стижу у кључном тренутку украјинске контраофанзиве, док су на фронту још увек повољни услови.

На колегијуму видео-везом у Москви појавио се и командант Црноморске флоте Виктор Соколов, за кога Украјинци тврде да је погинуо у недавном нападу на Севастопољ.

Земље источног крила Европске уније позвале су Европску комисију да ојача контролу коридора за жито из Украјине и уведе систем депозита за извоз.

Везани чланци