Serbia

Звезда почела припреме за нову сезону

Фудбалери Црвене звезде окупили су се данас у Београду на почетку припрема за нову сезону.

Екипа шампиона Србије одрадиће само један тренинг у Београду након чега се сели на Дивчибаре где ће остати до 27. јула.

„Играчи су дошли орни и спремни за припреме од којих доста зависи. Знамо циљеве, пред нама је већ 1. августа почетак првенства, а после тога чекамо исходе у Лиги шампиона да бисмо знали датуме почетка наших квалификација”, рекао је тренер Дејан Станковић за Звезда ТВ.

„Прогнозе не могу да дајем, треба тек да кренемо са радом. Ја сам по природи реалиста, али и велики оптимиста по питању свега”, додао је он, преноси Бета.

Како је истакао, припреме ће бити „јаке”.

„Жртвовили смо пар дана припрема да би играчи добили пар дана одмора, али били су професионалци, радили су последњих седам дана по програму који смо им оставили. Припреме ће бити јаке, као и прошле године, али без јаких припрема нема ни добре игре”, навео је Станковић.

На прозивци се нису појавили фудбалери који су добили позитиван налаз на коронавирус – Марко Гобељић, Бранко Јовичић, Душан Јованчић, Вељко Николић, Страхиња Ераковић, Срђан Спиридоновић. Они ће остати у Београду где ће наредне две недеље провести у карантину.

Такође, Ричмонд Боаћи због лакше повреде остаје у Београду неколико дана где ће бити на терапијама, али ће се касније прикључити екипи.

На данашњој прозивци Дејан Станковић има на располагању 26 фудбалера: Милан Борјан, Никола Васиљевић, Андрија Катић, Милош Дегенек, Стефан Хајдин, Милан Гајић, Радован Панков, Немања Милуновић, Срђан Бабић, Милан Родић, Секу Саного, Алекса Матић, Милош Вулић, Хозе Кањас, Његош Петровић, Жељко Гаврић, Александар Катаи, Мирко Иванић, Матео Гарсија, Вељко Симић, Андрија Радуловић, Ел Фарду Бен, Алекса Вукановић, Милан Павков, Антонио Томане, Никола Крстовић.

Football news:

Guillem Balage: Juventus wants to get rid of Ronaldo's salary. It was offered to everyone, including Barcelona
Mbappe thanked the PSG doctors: Don't tell me about the pain
Liverpool presented a turquoise away kit for the 2020/21 season
The President of PSG: Neymar and Mbappe will never go away. They are one of the best players in the world
Thomas Tuchel: If both legs were intact, you could have seen my 40-meter sprint
PSG saved Tuchel's pet: Choupo-moting got everyone for free, managed not to score from a centimetre, and now pulled Paris to the semi-finals of the Champions League
Gian Piero Gasperini: The worst part is that we were so close. I can only thank the guys