logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden
An article was changed on the original website

Bebis dog på planet – i armarna på Nadia

Flygresan till Australien förvandlades till en mardröm när en två månader gammal bebis plötsligt dog. 

Nadia Parenzee var den som höll bebisen i sina armar när den tog sitt sista andetag. Nu berättar hon om den traumatiska händelsen. 

”Det är det mest konfronterande någon kan vara med om” skriver hon i ett Facebookinlägg. 

I söndags var Nadia Parenzee på väg hem till Perth, i Australien, med ett Air Asiaplan från Kuala Lumpur.  

Nära henne på flyget satt ett par tillsammans med sin två månader gamla dotter. 

Bebisen verkade vara rastlös och i början av flygningen grät hon mycket, vilket fick Nadia att erbjuda sin hjälp till både föräldrarna och flygvärdinnorna, berättar hon för ABC News. 

– Föräldrarna verkade lite stressade. Barnet skrek mycket men sedan fick de en flaska av flygvärdinnan så jag tänkte att den nog bara var hungrig, säger Nadia.

Kaoset bröt ut

Ungefär tio minuter senare hade Nadia, som är en före detta sjuksköterska, somnat till i sin flygstol när hon plötsligt väcktes av flygvärdinnans knackningar på sin axel. Strax därpå gav föräldrarna desperat över sitt barn till henne. 

– Jag tog barnet direkt och kunde se att hon var helt grå och hade svårt att andas så jag bad en bön, säger Nadia. 

I ett inlägg på Facebook har hon skrivit om händelsen och där beskriver hon hur den lilla flickan tog ett andetag och sedan blev helt lealös.  

– Jag skrek: ”Vi behöver en läkare, vi behöver en läkare” och ett 20-tal personer kom spingandes, säger Nadia.

Nadia Parenzee försökte hjälpa till att få liv i bebisen, men det var för sent. Foto: Instagram/Nadiaparenzee

Gick inte att rädda bebisen 

Läkare påbörjade hjärt- och lungräddning. Bredvid stod de panikslagna föräldrarna och förstod allt mer att någonting var allvarligt fel med deras dotter. 

Läkarna och flygpersonalen fortsatte att försöka rädda flickan under de två och en halv timmarna det var kvar till Perth – men flickan dog i Nadias armar. 

”Mitt hjärta är lamslaget och jag vet inte hur jag ska känna, men jag är väldigt talat hedrad över att ha fått hålla henne och bett för henne innan hon gick bort. ”, skriver Nadia i det känslofyllda inlägget på sin Facebooksida. 

I inlägget hyllar hon också alla som försökte rädda flickans liv.

När planet landade tog sjukvårdare på plats över och poliser sågs senare bära ut en tom barnvagn från planet. 

Tidigare har Nadia arbetat som sjuksköterska. Foto: Instagram/Nadiaparenzee

Skulle flytta med familjen

Enligt Nadia berättade den lilla flickans pappa att familjen flyttade till Australien från Saudiarabien för att påbörja ett nytt liv. 

– Han sa 'jag har hört så bra saker om Australien. Jag ska göra min doktorsavhandling här. Jag vill bara skapa ett bättre liv för oss', säger hon till ABC. 

En vecka innan flygresan ska paret varit med flickan hos en läkare för att behandla en förkylning, enligt Nadia.

Air Asia har bekräftat för ABC att ett ”akut sjukdomsfall” inträffat på planet från Malaysia till Australien under måndagen men i ett uttalande skriver de att de inte kommenterar fallet ytterligare i nuläget men att tankarna är hos den drabbade familjen. 

https://www.facebook.com/nadia.parenzee/posts/10156185387688085
Themes
ICO