logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Bildspecial: Årets som gått i Kumla som det sågs genom kameralinsen

Freestyle motocrossåkaren Marcus Dubois visade publiken konster tillsammans med Fredrik
En kranbil rev ner en kontaktledning i södra Kumla. Tågen stannade och passagerare fick evakueras och fortsätta med buss. Olyckan ledde till stopp i tågtrafiken och förseningar när spåren åter öppnade.
I slutet av februari fångade Kumlafotografen Jonas Classon denna Kungsfiskare vid Kumlas reningsdammar. Det öppna vattnet där fick fåglarna att söka sig dit, liksom ornitologerna.
I slutet av februari fångade Kumlafotografen Jonas Classon denna Kungsfiskare vid Kumlas reningsdammar. Det öppna vattnet där fick fåglarna att söka sig dit, liksom ornitologerna.

Det blev nygammalt styre i Kumla efter valet. Moderaterna och Socialdemokraterna fortsatte att vara sambo i Stadshuset. Oskar Svärd, (M), Andreas Brorsson, (S), Katarina Hansson, (S), Åsa Windahl Alin, (M)
Med Babybokis vill sångpedagogen Ida Blomqvist ge föräldrarna inspiration till hur de kan läsa för riktigt små barn på ett sätt som gör att de tycker att det är spännande.
44 lägenheter i de två höghusen på Norra Kungsvägen får nya ägare och Kumla bostäder får 65 miljoner kronor att använda i sin verksamhet.
Med ett fast jobb som billackerare har Ammer Rahma från Syrien lyckats skapa ett nytt liv i Kumla efter flykten. Det är tre år sedan han och familjen kom i den stora vågen med asylsökande från kriget i Syrien.
Utbudet var i vanlig ordning överdådigt på Kumlamarken. Lättviktiga och färgglada hängde ballonger i knippen. För sjuttio kronor kunde man få en Nalle Puh fylld med helium.
Sarah Båthman från Kumla är en av trettio svenskar med de ovanliga diagnosen CDG 1a, som bland annat innebär att man har svaga muskler och svårigheter med balansen. Första helgen i september åkte hon tillsammans med sin mamma Eva-Marie för att vara med på Nordiskt CDG-möte.
Brandbekämpning och hemtjänst går inte ihop. Det har Angelica Simmons fått höra från sin arbetsgivare Kumla kommun. Hon vill gärna vara deltidsbrandman, men kommunen har inte kunnat ordna ett schema, som gör att hon kan behålla sin heltid i hemtjänsten.
Det borde ha varit en försommarbild, men så här blommade rapsfälten i Byrsta i början av november.
Bakom ryggen har Erik Hagerius, vd för butiksinredningsföretaget Nitton93, den senaste utskeppade produkten: det nya utseendet för Stadiums butiker. Nitton93 koncentrerade sin verksamhet till Kumla i början av året och finns nu i Rumas gamla lokaler i Sörbyområdet.
Mars månad var blåsig och kall och det fick Röda Korset att ställa in flera av sina turer över staden med de omtyckta fastlagsriset. Karimek Barati och Lillemor Nilsson var två av försäljarna, som berättade om att man ett år sålde ris för hela 40 000 kronor.
Sommaren var lång och het och antalet badande vid Djupadalsbadet slog alla rekord. Positivt så långt, men under sommaren drabbades även badet av upprepade sabotage där någon kissade och hällde schampo på bastuaggregaten. Personal på Djupadalsbadet blev även hotade, efter att ha sagt åt besökare att man bara får åka en i taget i vattenrutschbanan.
Behovet av gode män är stort i Sydnärke. Något som Sofia Wentzell och Maud Karlsson tog tillfället i akt att informera om på Kumlamarken.
Behovet av gode män är stort i Sydnärke. Något som Sofia Wentzell och Maud Karlsson tog tillfället i akt att informera om på Kumlamarken.

I stort sett varje dag håller konsumenter i Sverige ovetandes i förpackningar som tillverkats i Kumla. Schur Pack är ett av världens äldsta företag i förpackningsindustrin och en sjätte generation i ägarfamiljen Schur står redo att ta över ansvaret för koncernen som har en årlig omsättning på två miljarder kronor. På kartongerna återfinns logon för produkter från Findus, Fazer, Orkla, Dafgård, Annas pepparkakor, Cloetta, Delicato, NordicSugar och många fler.
Maj-Britt Edvinsson har en krånglande rygg, en kronisk hornhinneinflammation och dålig hörsel. Här får hon hjälp av distriktssköterskan Ulrika Westerling, på Kumlas äldrevårdsenheten som öppnade i början av året.
Att täcka eller inte täcka Kvarntorpshögen- det var en fråga som debatterades flitigt under en stor del av 2018 i Kumla.
Efter 41 år som brandman gick Per-Håkan Nykvist på skärtorsdagen 2018 i pension från brandstationen i Byrsta. - Det har gått så fort, och det är fascinerande att man inte vet vad som kommer hända under en dag.
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO