logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Börje blev påkörd när han sopade sin uppfart – bilisten smet: "Det var en mörk bil"

Börje Svensson bor i Fiskarheden och har alldeles utanför sitt hus en lång raksträcka som löper förbi honom och sågverket mitt emot. Något 100-tal meter väster om hans hus går Vasaloppsvägen och hela vägbanan är uppdelad i olika körfält med vita spärrlinjer.

– Vägavsnittet har en begränsning till 70 km/h och det verkar vara få som håller den farten och den används istället som lämplig för omkörningar, men de flesta brukar göra det efter fältet med spärrlinjer, säger Börje Svensson.

– Men i folkmun kallas den fartrakan, fyller han på.

I fredags kväll runt klockan 18.00, när den värsta rusningen var över gick han ut till vägen och skulle sopa undan grus från infarten mot vägen. Han höll koll på trafiken, särskilt de som kom öster ifrån.

– Det är ju de som kommer närmast mig när de är på väg mot Sälen, poängterar Börje Svensson.

Plötsligt kände han hur det small till i skinkan och höften och innan han visste ordet av hade han kastats runt och for på huvudet ner i diket.

– Jag hade en en riktig svintur, jag landade med huvudet alldeles intill en vägtrumma i betong, hade jag träffat den hade det kunnat gå hur som helst.

Han såg aldrig vad som hände och fattade inte först, men när han tittade upp såg han att två bilar försvann öster ut.

– Jag hann bara uppfatta att det var en mörk bil, inget mer, konstaterar Börje Svensson.

Han kravlade sig ur diket och kunde notera att byxorna gått sönder och han var väldigt öm i höften, skinkan och i ett knä. Han funderade på om han skulle åka till sjukstugan, men bestämde sig för att avvakta ett tag till.

– Jag kontaktade polisen, men de kan ju självklart inte göra så mycket, eftersom jag hade väldigt vaga uppgifter om vad det var för bil.

Han är glad att han kom undan så lindrigt som han gjorde, men funderar naturligtvis hur bilisten som körde på honom tänkte.

– Frågan är inte om han märkte att han körde på mig eller inte, utan om han ville ge sig till känna, funderar Börje Svensson.

Björn Karelius, polisinspektör i Sälen, konstaterar att de haft kontroller på platsen vid flera tillfällen och då stoppas det inte fler än på andra platser som de upprättar kontroller.

– Vi kan heller inte visa att det är fler olyckor på platsen än det är på andra ställen i området, men det är klart om någon kör över spärrområdet, så är det allvarligt, men för att kunna lagföra den bilisten, måste vi se det, konstaterar Björn Karelius.

Den specifika händelsen är det svårt att utreda om det inte kommer fram vittnen som kan peka ut den som körde på Börje Svensson.

– Det finns inte mycket att gå på, säger Björn Karelius.

Börje Svensson är lite skakad efter händelsen och kommer att ta det extra försiktigt i framtiden när han är i närheten av vägen.

– Det är knöligt att komma ut från gården med bilen och nu blir man extra försiktig efter detta, summerar Börje Svensson.

Themes
ICO