Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Centerpartiet donerar pengar för varje AfS-deltagare: ”Tar strid mot högerextrema krafter”

Centerpartiet ska skänka pengar till HBTQI-nyanlända för varje person som besöker Alternativ för Sveriges (AfS) valupptakt i Stockholm. Centerledaren Annie Lööf kommenterar kampanjen med att ”medmänsklighet vinner över hatet”.

Bakgrunden till Centerpartiets utspel är att polisen har hänvisat AfS att hålla sin valupptakt i Rålambshovsparken klockan 14.00 på lördagen. Detta samtidigt som en Pride-parad utgår från Norr Mälarstrand – vilket har fått vänsterliberaler att rasa och ifrågasätta hur AfS kan tillåtas hålla en valkampanj i samma stadsdel.

LÄS ÄVEN: Hård ordväxling mellan pridevänstern och AfS

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi kopplar i ett Twitterinlägg polisens beslut att tillåta AfS-kampanjen till det muslimska terrordådet i Oslo tidigare i sommar.

Att ge AfS tillstånd att manifestera bredvid Prideparaden kastar en lång skugga efter sommarens terrordåd i Oslo och Visby. Men vi kommer aldrig låta högerextrema stoppa kampen för hbtqi-rättigheter. På lördag går vi stolt i paraden, för allas lika rätt och i protest mot hatet.

— Märta Stenevi (@martastenevi) August 3, 2022

C: ”Uppenbart försök till provokation”

Nu har även Centerpartiet engagerat sig i händelsen. På Twitter skriver partiets lokalavdelning i Stockholm att för varje deltagare vid AfS valupptakt ska 50 kronor doneras till nätverket RFSL Newcomers – ett nätverk för asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtqi-personer.

Enligt Centerpartiet är AfS valkampanj i området ”ett uppenbart försök till provokation”. Detta trots att det är polisen som har hänvisat AfS till området.

– Vi vill visa att vi står upp för alla människors lika värde och göra aktivistisk skillnad för att motverka dessa extrema krafter. Förhoppningen är förstås att ingen dyker upp alls men för varje person som ansluter sig till det högerextrema mötet i Rålambshovsparken donerar vi 50 kronor till RFSL Newcomers, en viktig organisation som verkligen gör skillnad på riktigt, säger Karin Ernlund, distriktsordförande för Centerpartiet i Stockholms stad.

Alternativ för Sveriges valupptakt inleds klockan 14.00 på lördagen vid Rålambshovsparkens amfiteater.

LÄS ÄVEN: Annie Lööfs valvarning: ”Rasistiska” SD kan få inflytande