Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Deckardrottningens hemliga framgångsrecept: Manliga spökskrivare

Publicerad 27 september 2023 kl 14.47

Kulturnyheter. En AI-analys som tidningen Kvartal har gjort visar att flera av den framgångsrika deckardrottningen Camilla Läckbergs böcker i själva verket är skrivna av manliga spökskrivare.

Deckarförfattaren Camilla Läckberg har länge omgärdats av rykten om spökskrivare.

Men nu har Kvartal använt AI för att känna igen stil och skrivsätt i Läckbergs böcker och funnit att de bär stora likheter med bland annat romaner som skrivits av den betydligt mindre uppmärksammade deckarförfattaren Pascal Engman.

Enligt Kvartals analys är bland annat den medelklass­feministiska generations­romanen "Kvinnor utan nåd" skriven av Pascal Engman. Även romanen "Gå i fängelse" pekas ut som ett sådant verk.

Både Läckberg och Engman nekar dock till anklagelserna. Enligt Läckberg har Engman inte varit spökskrivare utan "redaktör" för henne när hon skrivit de båda böckerna, vilket enligt Läckbergs uppfattning är något helt annat.

”Alla som har gett ut en bok vet att det är en redaktörs jobb att arbeta med författarens text på olika sätt. För tydlighetens skull dementerar jag bestämt det du insinuerar.”, skriver Pascal Engman i ett mejl till Kvartal.