Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Domstolskvinna läckte hemliga uppgifter – koppling till "Kurdiske räven"

På fredagen avslöjade SVT Nyheter att en åklagare stängts av från operativt arbete på grund av att hon har ett släktskap med Ismail Abdo, tidigare höjdare inom Kurdiske rävens nätverk Foxtrot. Nu kommer nästa rapport om korruption inom rättsväsendet.

Tidigare har Aftonbladet berättat att en hemlig rapport som skulle användas för att gripa ”Kurdiske räven” dök upp i kriminells mobiltelefoner, eftersom någon läckt rapporten till kriminella.

"Den har möjligen läckts av någon okänd myndighetsperson, troligen i Turkiet", uppgav en polis om läckan till Aftonbladet då.

Men nu visar det sig att det av allt att döma var i ett helt annat land som det verkar ha förelegat problem. Närmare bestämt på Attunda tingsrätt, där en 32-årig kvinna häktats för att ha lämnat ut sekretessbelagda uppgifter.

– Jag kan bara bekräfta det som åklagaren sagt, och det pågår en utredning och det är också från vår sida ett personalärende, säger den administrativa chefen på tingsrätten till Dagens Juridik.

Åklagaren vill dock inte bekräfta om läckan på Attunda tingsrätt och avdelningens koppling till Kurdiske räven innebär att det är samma ärende som saken gäller, skriver Dagens Juridik.

Den misstänkta kvinnan är i 30-årsåldern och nekar till brott. Enligt Samnytt är hon född i Sverige av föräldrar som invandrat från Turkiet. Hon var tidigare gift med en turkisk medborgare som är dömd för brott i Sverige.