Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Enbart SD säger nej till ny moské i Rosengård

Stadsbyggnadsnämnden i Mamlö ska ge stadsbyggnadskontoret i uppdrag att påbörja en detaljplaneprocess för en bit mark vid Östra kyrkogården.

Där kommer Bosniakiska Islamiska Föreningen att så småningom uppföra en besöksanläggning med samlingslokaler och multifunktionslokaler för undervisning och idrott.

– De driver en moské i sina nuvarande lokaler på Ystadsvägen, och det lär de fortsätta med det i de nya lokalerna som ska byggas, säger Anders Olin, gruppledare för SD i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Även om ordet ”moské” inte framgår explicit i handlingarna så är det svårt att tolka det annorlunda, menar han.

– Där står ”samlingslokal” och det innebär alltid i dessa sammanhang en moské.

Sverigedemokraterna röstade som enda parti nej till byggplanerna när ärendet togs upp i stadsbyggnadsnämnden under onsdagen.

– Vi tycker inte att Malmö stad ska upplåta mark åt samfund som inte uppfyller de demokratiska värderingar som vi har i vårt land, säger Anders Olin.

Den planerade moskén kommer att ligga granne med Khadijahmoskén, en salafistisk moské som invigdes 2017 och som med sin kapacitet för 2.000 besökare är Skandinaviens största moské. Den delfinansierades av Qatar.

– Hur finansieringen av Bosniakiska Islamiska Föreningens moské ser ut vet vi ingenting om just nu, säger Anders Olin.