Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Försvarsmakten har byggt "oförstörbar" prideflagga av pansarstål

Publicerad 1 augusti 2023 kl 11.52

Inrikes. Inför Pridefestivalen har Försvarsmakten tillverkat en "oförstörbar" regnbågsflagga av pansarstål. Detta "för att symbolisera vikten av ett starkt försvar för våra mänskliga rättigheter".

Flaggan, skapad av en bit pansar målad i Prideflaggans färger, kommer att synas utanför Pride Park i Stockholm under hela Prideveckan.

"Ett försvar med en vilja av stål", lyder budskapet på pansarflaggan.

Under Prideveckan kommer flaggan synas inte bara som en utomhusenhet, utan även i tryck och digitala enheter, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

– Det är viktigare än någonsin att vi tydligt tar ställning för mänskliga rättigheter och gör allt för att försvara dem. Vi tycker att flaggan, tillverkad av pansar – ett tåligt och skyddande material – förmedlar ett starkt budskap inte bara till HBTQI-communityt utan till alla i Sverige om var Försvarsmakten står när odemokratiska vindar sveper över världen. Vårt uppdrag är att försvara allas lika rättigheter, och det vill vi förmedla inte minst under Pride, säger Johan Landeström, marknadschef på Försvarsmakten.