logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Konstnärer och designer tänker till om framtidens mat

Utställningen ”Food – bigger than the plate” är resultatet av tre års arbete och den öppnade veckan efter det att FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald publicerade sin rapport om att en miljon arter hotas av utrotning, inte minst på grund av industriellt jordbruk. Tajmingen kunde med andra ord inte vara bättre. Medvetandet om vår hotade jord är på topp och det syns i stort som i smått, om det nu är Greta Thunberg som hamnar på Times omslag eller DN:s Björn Wiman som brandar om sin kulturredaktion till klimatopinionsbildare.

De båda curatorerna Catherine Floods och May Rosenthal Sloans utgångspunkt är att människan är medproducent i kostcirkeln. Det vi som stort mänskligt kollektiv äter påverkas av – och påverkar i växelverkan – vad som odlas. Det formar i sin tur vår planet. Vi konsumerar den och producerar avfall som både kan och måste tas om hand på ett sätt som ingår i ett betydligt mer ansvarsfullt, rättvist och hållbart kretslopp än i dag.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO