Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kränkningen: Polisen letade efter mongol när mongol begått brott

Publicerad 6 september 2023 kl 19.15

Inrikes. Tidigare i år skickade Farstapolisen ett meddelande till rektorn på Stockholms Estetiska Gymnasium och krävde att skolan skulle förse myndigheten med en lista på elever i åldern 16-17 av mongoliskt ursprung. Nu går Dagens Nyheter i taket över det inträffade.

I mejlet till rektorn framgick det att polisen utredde en grov misshandel och att de letade efter en ”16-17-årig mongol”.

Myndigheten begärde att rektorn skulle samla in en lista med information om elever med mongoliskt ursprung, inklusive namn, personnummer och hemadress. Annars hotade polisen med husrannsakan på skolan för att utfå de aktuella uppgiftera.

Rektorn ansåg att detta begäran var oetisk och stridande mot GDPR-regler. Något som dock inte stämmer eftersom polisen får behandla den typen av uppgifter i brottsbekämpande syfte.

Gruppchefen för lokalpolisområde Farsta, Björn Fritzell, bekräftar för DN att de har haft en dialog med rektorn. Åsikterna om hur dialogen hade förts och vad som hade kommunicerats verkar dock vara oklart.