logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Läkare beskriver IS-kvinnor som livsfarliga: Ingen som ångrar sig

I Sverige hade både politiker och media engagerat sig för att få hit IS-terroristers barn från Syrien.

Och IS-medlemmarna själva har påstått allt från att de kört ambulans till att de bakat kladdkaka och drivit frisörsalong.

Den kurdiska läkaren Nemam Ghafouri målar upp en helvetisk bild av lägret al-Hol i Syrien, där tiotusentals IS-kvinnor och barn är placerade.

Lägret är en grogrund för ännu mer islamistisk terrorism, förklarar hon för Yle. Hon har aldrig sett något liknande, jämfört med läger hon sett i Afrika och Indien. Barnen måste tas ifrån kvinnorna, betonar hon.

Enligt Ghafouri har lägret tagits över av IS-kvinnorna i så hög utsträckning att Islamiska Statens kalifat kan sägas ha flyttats dit.

Hon förklarar för den finska tidningen att hon inte har kunnat finna en enda kvinna som känt någon ånger över vad som skett. Tvärtom försöker de fullfölja IS mål. Mammorna skriker till sina barn att de ska fortsätta bygga kalifatet och att det är via just barnen som terrorsektens kalifat kommer överleva.

– De beordrar också sina barn att ropa "Allahu akbar", och att stena journalister eller vårdpersonal på platsen, säger hon till Yle.

Nemam Ghafouri beskriver IS-kvinnorna som livsfarliga för barnen och det vore som en "tickande bomb" att låta dem fortsätta ta hand om barnen. Ghafouri anser att IS-kvinnorna måste ställas inför rätta i domstol i Irak eller kurdiskkontrollerade områden, och att de inte ens är värda att kallas mammor. Enligt henne är det ingen skillnad på IS-kvinnorna och de män som deltagit i Islamiska Statens strider.

Läkaren berättar också att hon träffat yazidiska kvinnor som vittnat om IS-kvinnornas roll i terrorsekten. De har förklarat hur IS-kvinnorna deltog aktivt i övergreppen och bland annat höll fast tillfångatagna sexslavar medan deras män våldtog dem. På grund av svartsjuka ska IS-kvinnorna även ha klippt av håret på männens våldtäktsoffer.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO